Matkan jälkeisiä ajatuksia

Muutaman viikon loma on jo takana päin. Arki on vaan vienyt niin kovasti mennessään, etten ole blogiin ehtinyt mitään kirjoitella. Meillä oli reissussa ihan mahtavaa, kosteaa ja hullun lämmintä !!

Matkalla ollessa sitä tietysti myös aina herää paljon ajatuksia. Se on onneksi vaan positiivista. Kokosin niistä muutamia ylös itselleni muistutukseksi. Näitä asioita aion työstää tulevaisuudessa.

 

image_0.jpeg

Katson vähemmän Netflix –sarjoja ja luen enemmän hyviä kirjoja.

 Kirjoja tulee vaan luettua ihan liian vähän. Iltaisin olen turhan usein nenä kiinni tabletissa, josta katselen jotain sarjaa. Matkalla sain taas hyvän muistutuksen siitä, kuinka siistiä on koukuttua johonkin kirjaan oikein kunnolla.

Tässä muutaman vuoden sisällä olen kuitenkin jo petrannut kirjojen lukemisessa paljon. Nykyään mulla on aina yksi kirja työn alla, mutta lukutahti vaan on aika hidasta. Omasta ilosta luettuja kirjoja on tainnut tähän vuoteen mahtua viisi. Ensi vuonna voisin vaikka tuplata määrän 😉

 

image_3.jpeg

Vähennän lihan määrää ruokavaliossani entisestään.

Kun lähtee matkalle, ei ravinnerikkaan kasvisruoan löytäminen ole mikään itsestäänselvyys. Kasvisruokaa ylipäätään voi olla vaikea löytää. Huono liha on kamalaa, ja sitä tuli ihan riittävästi vastaan meidänkin lomalla. Kotipöperöissäni ei ole lihaa reissun jälkeen sitten näkynyt, ja samalla linjalla ajattelin jatkaa myös eteenpäin.

Syön ylipäätään hyvin ja monipuolisesti, koska se on mahdollista.

Ulkomailla sen tajuaa, kuinka helppoa Suomessa on syödä hyvin. Kyllä tuli kunnon salaattia, kaurapuuroa ja chia-siemeniä ikävä. Ällötyksen sain hankittua ainakin riisiin, paahtoleipään ja siihen lihaan.

Syötiin me kyllä myös tosi hyviäkin ruokia reissussa, kuten tuoretta kalaa ja ihania hedelmiä. 

 

image_5.jpeg

Luotan enemmän ihmisiin.

 Elämäni voisi olla helpompaa, jos en pelkäisi joka matkalla, että laskeutuuko lentokone turvallisesti maahan, ajaako taksikuski kolarin, uppoaako laiva tai saanko ruokamyrkytyksen. Olen kova pelkäämään sellaisia asioita joihin en pysty itse vaikuttamaan. Jos taas langat ovat omissa käsissäni, pärjään yleensä ihan hyvin.

Näihin edellä mainittuihin pelkotiloihin liittyy myös muita mulle pelottavia juttuja, kuten vaikka ahtaat paikat. Kaikki stressaavat ja pelottavat tilanteet eivät siis synny vain kontrollin menettämisestä, vaan taustalla on muitakin tekijöitä. Uskon kuitenkin, että luottamalla ihmisiin enemmän, selviäisin monista tilanteista helpommin.

En ole vielä keksinyt, konkreettisia vinkkejä millä tätä asiaa voisi työstää eteenpäin omassa ympäristössä, mutta jotain asialle on tehtävä. Otan mielelläni vinkkejä vastaan, jos joku muukin painii samanlaisen ongelman kanssa.

suhteet oma-elama mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *