Ruokailuhommia

Viime kesä oli minulle aika hektistä aikaa, jonka vuoksi myös ruokailutavat olivat hieman rempallaan syksyn alkaessa. Söin kesällä kyllä suhteellisen terveellisesti, mutta ruokailurytmin säännöllisyys kärsi pahasti. Arkipäivinä pysyin rytmissä hyvin kiinni, mutta muuten tuli kyllä syötyä ihan miten sattuu. Päätin, että syksyllä kiinnitän tarkempaa huomiota ruokailurytmiin ja raaka-ainevalintoihin, sekä siihen että syön varmasti tarpeeksi.

Syksyn alussa vähensin myös selkeästi herkkujen syömistä. Tavallaan minulla ei ole mitään niitä vastaan, ja uskon, että suurimmalle osalle ihmisistä esimerkiksi yksi irtokarkkipussi viikossa tekee vain hyvää. Tiedostan kuitenkin, kuinka koukussa sokeriin itse olen, joten koin hyvänä ideana yrittää vähentää sokereiden määrää ruokavaliossa.

Ruokailuun panostaminen on kyllä näkynyt selvästi hyvässä olossa. Herkkävatsaisena on ollut taas ihana huomata miten hyvin vatsa voi, kun olen jaksanut panostaa ruokavalioon. Herkkuja en ole ostellut kotiin, mutta olen kyllä syönyt niitä muualla. Lähinnä kuitenkin viikonloppuisin, ja silloinkin aina kohtuudella. Aika yksinkertaisilla asioilla sitä on taas saanut itsensä pysymään ruodussa. Nämä vinkit ovat toimineet ainakin minulla hyvin:

  • Olen kokeillut joka viikko ainakin yhtä uutta reseptiä.
  • Nukkunut, syönyt ja juonut vettä varmasti tarpeeksi.

_dsc8108.jpg

  • Tehnyt paljon tuorepuristettuja mehuja ja smoothieita.
  • Valmistanut mahdollisimman värikkäitä ruokia, koska niistä saan varmasti hyvän mielen.

_dsc8107.jpg

  • Ostellut joka viikko mahdollisimman erilaisia raaka-aineita. (kuitenkin vatsaystävällisiä)
  • Keskittynyt vahvasti siihen, miten voin syödä mahdollisimman hyvin, jotta en ehdi miettiä niitä herkkuja liikaa.

_dsc8021.jpg

hyvinvointi terveys liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *