Uniongelmia

Olen aina ollut herkkäuninen, ja kovasti kadehtinut niitä jotka pystyvät nukkumaan missä vaan. Havahdun ääniin ja liikkeisiin helposti, varsinkin jos nukun vieraassa paikassa. Joskus kotona yksin ollessani saatan nukkua niin, etten herää kertaakaan yön aikana. Se on kuitenkin aika harvinaista.

Nuorempana en toisinaan meinannut saada unen päästä kiinni millään, mutta nykyään heräilen aamuyön tunteina. Herättyäni en sitten saa enää millään unta ainakaan pariin tuntiin.

_dsc8614_0.jpg

Olin ehtinyt jo unohtaa kuinka inhottava vaiva tämä on, kunnes viime viikolla heräsin parina yönä. Sama on valitettavasti myös toistunut tällä viikolla. Usein heräilen siinä viiden maissa, joten vaikka uni tulisikin taas seitsemän aikoihin en usein voi enää sulkea silmiäni. Luennot kun usein alkavat siinä kahdeksan jälkeen. Minusta tulee aika kiukkuinen ja väsynyt tyttö, jos viikonkin ajan  nukun joka yö muutaman tunnin vähemmän kuin normaalisti.

_dsc8646.jpg

Tylsintä on, että en oikein keksi tällä kertaa mistä tämä voisi johtua. Ennen olen useimmiten yhdistänyt vaivan stressiin, mutta tällä hetkellä en koe olevani yhtään stressaantunut. Aamuyön heräily yhdistetään usein myös masennukseen, mutta mä koen kyllä olevani tosi onnellinen tyttö, joten siitä ei ole kyse.

Toivotaan että tämä on vain tilapäistä ja menee ohi lähiaikoina. Koitan nyt ainakin urheilla vain aamulla/päivällä, ja katsoa että vaikuttaako se jotenkin asiaan. Lisäksi pitää yrittää päästä irti tietokoneelta ja telkkarin äärestä aikaisemmin illalla. 

hyvinvointi terveys mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *