Kuinkas sitten kävikään, Siivousinto?

”Nyt kun kerran olen kotona, aion tyhjentää kaiken ylimääräisen tavaran kaapeista. Niin, että jos joskus muutamme, ei tarvitse enää työkiireiden väsyttämänä ryhtyä siihen.”

 

Päättäväisenä tyyppinä olen pyörittänyt aikamoista kierrätyskeskusta alkukesän. Olen myynyt ja antanut tarpeetonta tavaraa eteenpäin, sekä käyttänyt kierrätyspalveluita. Olen nähnyt myös, kuinka kierrättämäni tavara on saanut uusia käyttötarkoituksia. Touhukas kodin tyhjentäminen käynnisti arvaamattoman kodin sisustusmuutoksen, jonka vuoksi olen myös ostanut uutta tilalle. Keskeneräisyyden katseleminen ei ole parhaita puoliani. 

 

kaappityhjennys.png

kaappityhjennys2.png

mieitelaukku.png

Ystäväni Tiina teki vanhoista Ivana Helsinki -tyynyliinoistani ihanan kassin. Tällaisesta kierrätyksestä tulee niin hyvälle tuulelle! (Mie Ite -blogista voi lukea kassista lisää.)

 

 

Myin sänkymme Fridan voimistelurenkaiden tieltä. Ja valitettavasti neljä isoa säilytyslaatikkoa sen mukana, joten siellä säilytettyjä pyyhkeitä ja liinavaatteita oli laitettava myös pois. Ainoa sopiva paikka katossa sattui olemaan juuri liian lähellä sängyn päätyä, ja kääntämistä varten sänky olisi joka tapauksessa pitänyt purkaa. Silmä ei vielä ole tottunut pelkkään futoniin lattialla, mutta ainakin Allu sanoo nukkuvansa siinä entistäkin paremmin nyt. Makuuhuone tosin näyttää vähän retkimajalta tai lasten leikkihuoneelta. 

 

voimistelurenkaat.png

Myönnän, että päätös oli aika hätäinen. Haluatko veikata kuinka pitkään jaksan katsella pelkkää patjaa lattialla?

 

Vaihdoin sohvan ja nojatuolin kolmeen nojatuoliin. Tuleva Ragamuf -tuoliryijy nimittäin ei saa joutua nurkkaan. Sohvaa taisi jäädä kaipaamaan ainakin Frida, joka ei tiennyt minne menisi juomaan saunan jälkeistä pillimehuaan ja katsomaan Avara Luontoa. Mekin Allun kanssa vielä totuttelemme sohvattomuuteen, mutta onneksi tuolit ovat täydellisen ihanat istua.

 

olohuone.png

Vielä keskeneräinen, mutta uusi ilme piristää jo!

 

Optimoin astiamäärän. Osa Teema-sarjasta saa muuttaa äidilleni ja tilalle ostan meille tarpeellisen määrän sopivan kokoisia. En keksi milloin ikinä tarvitsisin kaikki 14 keskikokoista lautasta. 

 

Lisäksi meiltä uuteen kotiin lähtivät matto, valaisin, nojatuoli sekä kirjoja, (taas järkyttävä määrä) vaatteita, asusteita, kodin tarvikkeita ja tekstiilejä. Kierrätyslavalle päätyi kaksi vanhaa tietokonetta, paristoja, polttimia ja muuta ongelmajätettä kaappien uumenista. Olen vienyt tekstiilijätettä kasseittain H&M:n kierrätyslaatikkoon, josta kaikki, jopa tekstiilipöly, hyödynnetään kierrätysjärjestelmässä. Vaatehuoneessa odottaa vielä jätesäkillinen pussitettavaa. Kaapeissa on yhtäkkiä tyhjiä hyllyjä, mutta vapaa tila tuntuu olevan väärissä paikoissa. Jostain syystä pyyhkeiden tai lakanoiden säilyttäminen olohuoneen kaapeissa tuntuu oudolta. Vaatehuoneessa sen sijaan ei koskaan tunnu olevan ylimääräistä tilaa.

 

 

kierrätyslava.png

 

Uutta olohuoneen pöytää, mattoa, lampunvarjostinta tai sänkyrunkoa on kiva etsiskellä, mutta tässä siivouksessa mikään ei ole vetänyt vertoja sille tunteelle, kun itselle ylimääräistä tavaraa ei enää ole. 

Suosittelen!

 

 

Kierräystä ja siivousta aiemmin:

Vaatehuoneen tyhjennys

Kannattiko kirpputorin All Inclusive -palvelu?

Eteinen on kodin käyntikortti

Lastentorin hulinat

Ipanaisen kirppiksellä tällä viikolla!

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

Kommentit (2)
  1. Ei mikään pienen/helpon kuuloinen projekti, ihailen sun ahkeruutta! 🙂

    1. Kyllä se muutamia tehokkaita päiviä vaati. Ja facebook-kirppiksiä… Hyvä olo palkitsee jatkamaan. 

      Kiitos! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *