Maaliskuun palat

Rakkautta & Mamarkiaa

Huhtikuu on jo melkein päätöksessään, mutta jotain on jäänyt tekemättä. Itse asiassa aika paljonkin, mutta aloitetaan nyt tästä, maaliskuun mieleenpainuvimmista. Opiskelu on vienyt hurjasti aikaa, ja postausväli on tilapäisesti harventunut. Maaliskuu olikin blogissa hiljaisin kuukausi koskaan. Yhteensä 12 postausta. Kyse ei ole ollut siitä, etteikö kirjoitettavaa olisi ollut. Minulla ei vain ole ollut aikaa kirjoittaa. 

Touhukkaat päivät. Sairastelut jäivät onneksi helmikuun riesaksi, mutta yksi vatsatauti minun piti silti kärsiä vielä maaliskuussakin. Pitkän tauon jälkeen oli ihanaa päästä leikkitreffeille ja näkemään ystäviä. Opiskelevan kotiäidin toimivimmat aseet ovat pitkät päiväunet mahdollistava aktiivinen aamupäivätoiminta sekä hyvin suunniteltu aikataulu. Opiskelu nojaa päiväuniin, joten yksittäiset ja tärkeätkin tapahtumat päiväuniaikaan tekevät merkittävän loven lukutavoitteisiin. Fridan kuumekouristuksen lisätutkimus, EEG-mittaus, sekä viime vuodelta uusittu maitorasituskoe osuivat juuri peräkkäisille viikoille. Mahatauti siihen väliin, ja viikkotehtävien palautus aikarajaan mennessä kiristeli voimia ja heikensi kommunikointiani kotona. Molemmat testit olivat onneksi normaalit, eikä mitään lisätutkimuksia tarvittu.

 

 

Ihania hengähdyshetkiä. Papun Split-malliston kuvaukset, kampaajalla käynti, lukurauhaa siskon luona ja Allun talviloma tarjosivat pieniä hengähdyksiä. Olimme Fridan kanssa pari päivää Lahdessa ja menin siskoni asuntoon lukemaan sillä aikaa, kun Frida oli mummulla. Ihmettelin hiljaista asuntoa ja istuin usean minuutin vain toimettomaa leikkien. Perheen talviloma muodostui valitettavasti kahden viikkotehtävän palautuksen ympärille, mutta kävimme silti museoissa (ostin vihdoin sen museokortin!) ja nappasimme Allun kanssa yhden päivän ja yhden hotelliyön pelkästään meille kahdelle. 

 

 

Kulttuuria ja tapahtumia. Pop Up -leikkipuisto, Kikattavan Kakkiaisen Disco, Kirjaverstaan lauantai, Lastentori, Heureka ja HAM tarjosivat meille kuukauden menoja. Onneksi on Facebookin tapahtumailmoitukset, ystävien vinkit ja museokortti. Kuukauden suositus myös Reloven gluteenittomalle brunssille!

 

 

Frida 1v 7kk. Sanoo "taiti" kun tarkoittaa äitiä, syö usein silmät kiinni tunnustellen ilmaa, ujostelee aikuisia ja tykkää Muumien Möröstä, leikki-kuorma-autoista, nukeista sekä numeroista. Ja juoksee joka ilta hassuhölkkää isän kanssa, eli hölmön näköistä juoksua makuuhuoneesta keittiöön. Alkuvuoden muutoksista ja sairasteluista kärsineisiin yöuniin yritettiin saada tolkkua ja päätimme taas olla nostamatta Fridaa yöllä meidän väliin. Tällä hetkellä Frida nukkuu (lähes poikkeuksetta) yönsä heräämättä. Nukahtaminen itsekseen onkin sitten eri asia ja vaatii vielä harjoittelua. 

 

 

 

Lue myös:

Lokakuun palat

Marraskuun palat

Joulukuun palat

Tammikuun palat

Helmikuun palat

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Kommentoi