Ruokakauppias, auta äitiä ahdingossa

Jo raskausajoista lähtien mielessäni on pyörinyt pari suuremman luokan kysymystä liittyen lapsiin ja lastentarvikkeisiin. 

Miksi kaiken pitää olla niin räiskyvän värikästä, kuvioitua, ja ennenkaikkea sukupuolen mukaan määrättyä? (Tähän aiheeseen palataan myöhemmin)

Miksi perustarvikkeita, sellaista markettikamaa, ei löydy kunnolla Helsingin keskustan alueelta? 

Helsingistä löytyy ihania pieniä kivijalkamyymälöitä, joilla on laaja valikoima erikoistuotteita. Suuria lastentarvikehankintoja varten on isoja liikkeitä kehäteiden varrella, ja tietysti Vaunu-Aitta Ruoholahdessa. Mutta, kun haluan ostaa ihan sellaisen perustarvikkeen, välittäen enemmän poskihampaista kärsivästä lapsesta, kuin visuaalisuudesta, niitä ei löydy! Kiersin suurimmat ruokakaupat Arabiasta Kamppiin, vain todetakseni, etten löydä haluamaani. Paitsi etsimääni, vaiheen 2 purulelua, ei löytynyt mistään, tarvikehyllyt ammottivat tyhjyyttään.

Jos joskus käy Prismassa, avautuu jopa smoothiepusseista suuri vaihtoehtojen taivas. Ennennäkemättömiä makuja, erityisesti niistä kasvispohjaisista.

Pitäisikö meistä tulla automarkettien säännöllinen asiakas vain, koska olemme saaneet lapsen? 

Selailin Ainun nettisivujen tuotevalikoimaa ja yllätyin, että tuotteita oli niin runsaasti. Osaa en ollut ikinä edes nähnyt. Oli pakko kysyä Ainulta mistä johtuu, ettei kauppojen hyllyt keskusta-alueella ole brändin mukaisesti täynnä. Ja kappas, kaupat ottavat kuulemma varastoonsa tällä hetkellä vain vähän tuotteita! Olen pettynyt. 

Koska Ainulla ei ole verkkokauppaa (kannattaisi muuten olla!), Ainuneuvoja Heidi lähetti minulle purulelun ja muutaman muunkin tuotteet. Erityispisteet siitä, että sukupuolivärejä rikottiin! Sininen on kiva väri. (Taisi Ainuneuvoja tietää vaatimustasoni tuttimaniani jälkeen.)

 

Screen Shot 2016-08-11 at 23.06.05.png

Pullo, aterimet, purulelut ja pupu: Ainu (saatu joko blogin kautta tai säälistä ahdistunutta äitiä kohtaan)  //  Säilytyslaatikko: Moko Market

 

Puruleluihin kuuluu myös kiinnitysnauhat, mutta jostain kumman syystä ne maistuvat Fridan mielestä paremmilta kuin itse purulelut. Ilman nauhoja leluissa onkin jo hyviä purujälkiä. Ei tarvitse työntää kaikkea niin syvälle, kun on poskihampaisiin helposti ylettyvä lelu. Juomapullossa on kätevä venttiili ja haarukkaakin on jo kokeiltu!

 

Kommentit (2)
  1. Voih, miten tunnen tuskasi! Samoja asioita pohdin mielessäni kun yritin metsästää 4kk vanhalle tytölleni niinkin yksinkertaista asiaa kun tuttinauhaa Turun keskustasta (missä siis asumme). Ei löytynyt. Ei yhtäkään kappaletta. Jopa suuremmat tavaratalot kuten Sokos ja Stockmann totesivat lopettaneensa lastentarvikeosastot(?) ja ohjasivat meidät juurikin näihin isoihin marketteihin ostoksille. Olin aivan ymmälläni. Koska tarve oli juuri sillä hetkellä suuri, lähdimme siis bussilla körötellen lähimpään automarkettiin, josta löytyi yksi(!) riemunkirjava väri ja malli, jonka hampaita kiristellen kiikutin kassalle. Ei näin. Nettikauppoihin täytyy siis nähtävästi turvautua näissäkin asioissa, mikäli ylipäätään haluaa jonkin tietyn tuotteen ja vielä omaa silmää miellyttävässä värissä. Anteeksi pitkä avautuminen mutta osuit niin naulan kantaan tässä itseäkin niin kovin ärsyttävässä asiassa! 🙂

    1. Niinpä! Vaikka nettikaupat toimittaakin nopeasti, ei aina jaksa odottaa lähetystä. Joskus ainakin itselle käy niin, että päivän tohinoissa ei vaan pääse koneelle keskittymään ostoksiinkaan. 

      Tällaiset asiat vaatii joskus suurta avautumista 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *