Herkullinen lehtikaali-fetapiirakka

Etsiskelin eilen pitkään suolaisen piirakan ohjetta. Sain jostain pienoisen päähänpinttymän lehtikaalista, joten piirakkareseptissä täytyisi olla lehtikaalia! Lopulta löysin monia kivoja ohjeita ja niitä yhdistelemällä tein todella herkullisen ja ruokaisan lehtikaali-fetapiirakan 🙂 Ainoa muutos ohjeeseen oli se, että käytin tavallisen ruokakerman sijaan kaurakermaa.
Lehtikaalia jäi vielä tähteeksi, joten täytynee huomenna tehdä jälleen jotain tästä rautapitoisesta vihanneksesta!

Herkullinen lehtikaali-fetapiirakka

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
125g voita
0,5tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:

150-200g lehtikaalia
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
150-200g fetaa
Mustapippuria ja paprikajauhetta

Tee näin:

Kuumenna uuni 225C.

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Nypi sekaan pehmeä voi ja lisää vesi. Laita taikina jääkaappiin odottamaan hetkeksi.

Pingota voipaperi irtovuokaan (halkaisija n. 26cm) ja painele taikina vuokaan reunoja myöten. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Riko kananmunat kulhoon, vispaa rakenne rikki ja kaada sekaan kerma ja mausteet. Murustele feta. Pilko sipulit. Huuhtele lehtikaalit ja revi lehdet rangasta. Sekoita täytteet ja kaada täyte vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 30-45 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja kauniin kullan ruskea.

Kommentit (2)
  1. Oioi, kylläpä näyttää hyvältä! Olen tehnyt feta-pinaattipiirakkaa, mutta täytyy ehdottomasti testata myös tätä!

    1. Oli kyllä todella maukasta! Itsekin olen aiemmin tehnyt tuota sun mainitsemaa feta-pinaattipiirakkaa, mutta tämä lehtikaaliversio toimi myös erittäin hyvin ☺️ Joten lämmin suositus, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen 😉❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *