Raikas satsuma-porkkanasosekeitto
Satsumoita porkkanasosekeittoon? Miksei! Suuntasin kauppaan bongattuani tämän Yhteishyvän sivuilla olevan satsuma-porkkanasosekeiton reseptin. Ostoskoriini päätyi inkivääriä ja satsumoita, sillä porkkanoita ja perunoita sekä muita ainesosia löytyikin jääkaapistamme. Keiton tekeminen oli todella simppeliä ja nopeaa. Ensin kuorimista, sitten kuullotusta ja keittämistä sekä soseutus. Lopuksi koristelin oranssin keiton paksulla jogurtilla. Satsumat toivat mielestäni todella kivan sitruksisen maun ruokaan 🙂 Nam!
Satsuma-porkkanasosekeitto
Ainekset (4 annosta)
3 kpl satsumaa tai klementiiniä
700g porkkanoita
2 kpl perunaa
1 kpl sipuli
2 cm pala inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
6 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
Valmistus
Pese, kuori ja paloittele satsumat, porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää inkivääri, porkkanat ja perunat. Sekoita hetki. Lisää vesi ja liemikuutio.
Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Valuta keitinliemi talteen. Lisää satsumapalat kattilaan kasvisten joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella.
Lisää sen verran keitinlientä, että keitosta tulee sopivan sakeaa.
Viimeistele halutessasi korianterilla.