Herkullinen mustikkakukko
Mustikkakukko on minulle erittäin tuttu herkku lapsuudesta vajaan 30 vuoden takaa. Toinen mummoistani teki hyvin usein mustikkakukkoa jälkiruoaksi. Tätä perinneherkkua nautittiin usein joko vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Mummoni keitti itselleen aina kahvia ja minä puolestaan join mehua 🙂 Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni tehdä itse mustikkakukkoa! Mustikkakukon leipominen ei ollut ollenkaan hankalaa – ja lopputulos oli mitä maistuvin. Löysin tämän käyttämäni reseptin Valion sivuilta.
Mustikkakukko
Ainekset:
200 g voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte:
8 dl pakastemustikoita
1 dl sokeria
1/2dl perunajauhoja
Tee näin:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 – 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 – 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.
Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.
Paista 200 asteessa n. 40 min.