Herkullinen lehtikaali-fetapiirakka
Etsiskelin eilen pitkään suolaisen piirakan ohjetta. Sain jostain pienoisen päähänpinttymän lehtikaalista, joten piirakkareseptissä täytyisi olla lehtikaalia! Lopulta löysin monia kivoja ohjeita ja niitä yhdistelemällä tein todella herkullisen ja ruokaisan lehtikaali-fetapiirakan 🙂 Ainoa muutos ohjeeseen oli se, että käytin tavallisen ruokakerman sijaan kaurakermaa.
Lehtikaalia jäi vielä tähteeksi, joten täytynee huomenna tehdä jälleen jotain tästä rautapitoisesta vihanneksesta!
Herkullinen lehtikaali-fetapiirakka
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
125g voita
0,5tl suolaa
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
150-200g lehtikaalia
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
150-200g fetaa
Mustapippuria ja paprikajauhetta
Tee näin:
Kuumenna uuni 225C.
Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Nypi sekaan pehmeä voi ja lisää vesi. Laita taikina jääkaappiin odottamaan hetkeksi.
Pingota voipaperi irtovuokaan (halkaisija n. 26cm) ja painele taikina vuokaan reunoja myöten. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Riko kananmunat kulhoon, vispaa rakenne rikki ja kaada sekaan kerma ja mausteet. Murustele feta. Pilko sipulit. Huuhtele lehtikaalit ja revi lehdet rangasta. Sekoita täytteet ja kaada täyte vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 30-45 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja kauniin kullan ruskea.