Samettinen punajuurisosekeitto
Vihdoin pääsin kokkaamaan punajuurisosekeittoa, josta teille viimeksi kirjoitin! Bongasin siis yhtenä päivänä mielenkiintoisen keittoreseptin, johon tuli punajuuria, inkivääriä, kookosmaitoa ja korianteria. Ainesosat vaikuttivat hyviltä, joten oli pakko kokeilla millainen lopputulos niistä tulisi. Punajuurisosekeitto oli varsin simppeli valmistaa – ensin inkivääriä ja sipuleita kuullotetaan pannulla ja sen jälkeen joukkoon lisätään kasvisliemi ja punajuurikuutiot. Lopulta kattilan sisältö soseutetaan ja joukkoon lisätään kookosmaito sekä mausteet. Itse koristelin keiton tuoreella korianterilla ja krutongeilla 🙂 Lopputulos todellakin oli samettisen pehmeä! Tämä keitto maistui äärettömän hyvältä pakkaspäivänä 🙂
Samettinen punajuurisosekeitto
Ainekset (4 annosta)
1 kg punajuuria (kuutioituna)
3 rkl inkivääriä (hienonnettuna)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 l kasvislientä
1 tlk (400ml) kookosmaitoa
1 tl suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Pese punajuuret huolellisesti ja leikkaa irti kannat. Kuutioi punajuuret suupalan kokoisiksi.
Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja pilko ne karkeaksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, valkosipuli ja inkiväärisilppu.
Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Lisää joukkoon punajuuripalat sekä kasvisliemi ja keitä,
kunnes punajuuret ovat kypsiä. Se vie noin 20 minuuttia.
Soseuta keitto, lisää kookosmaito ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele halutessasi esimerkiksi korianterilla.