Päiväretkellä Kumpulan kartanolla

Kävimme eilen pojan kanssa ihan ekstempore Helsingissä Kumpulan kartanolla. Olin jo aivan unohtanut kyseisen paikan, vaikka olenkin valehtelematta kävellyt kartanon ohi sen tuhat kertaa. Paikka nimittäin sijaitsee entisen työmatkani varrella. Sääkin suosi meitä, sillä aurinko paistoi ja lämpöä oli reilut parikymmentä. Kävimme ensin leikkipuistossa purkamassa energiaa ja tämän jälkeen suuntasimme kohti Kumpulaa.

Kumpulan kartano (Jyrängöntie 2) on osa Kumpulan kasvitieteellistä puutarhaa. Kartanoita on itseasiassa alueella kaksi – päärakennuksesta löytyy geologiset kokoelmat ja toisessa rakennuksessa toimii sympaattinen kahvila 🙂 Kasvitieteellinen puutarha on laaja. Reitit ovat hyvin kuljettavissa lastenvaunuilla tai pyörätuolilla, tosin muutamia suht jyrkkiä mäkiä löytyi. Kasvit ovat jaettu maantieteellisesti eri osioihin, puutarhasta löytyy myös alueet mm. rohdos- ja hyötykasveille. Puutarha oli todella kaunis, ja sieltä löytyikin vaikka mitä ihmeteltävää niin minulle kuin lapsellekin.

Kierroksen päätteeksi kävimme juomassa limua ja pillimehua Kahvila Kummussa. Kahvila oli aivan ihana ja minulla oli suuri valinnan vaikeus mitä herkkua olisi ottanut! Tarjolla oli porkkanakakkua, suolaisia piirakoita, pullia jne. Päädyin lopulta fetapinaattipiirakkaan 🙂 Liput kasvitieteelliseen muuten ostetaan kahvilasta – aikuisilta lippu maksaa 7 euroa, alennusryhmiltä 5 euroa ja alle 7-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Meillä oli oikein onnistunut päivä Kumpulassa, suosittelen lämpimästi tätä paikkaa muillekin!

Kommentit (2)
 1. katri/Kotona ja kaupungilla
  12.9.2019, 14:00

  Onpa kivan näköinen paikka! <3
  Me tykätään tehdä vastaavia retkiä. Täytyy muistaa tämä, kun tuolla suunnalla joskus
  liikutaan.

  Mukavaa syksyä!

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  1. Moi Katri ja kiitos ihanasta kommentista! Juurikin näin, pikku päiväretket ovat ihan parhaita. Tuo Kumpula oli erittäin mukava ja mielenkiintoinen paikka, suosittelen lämpimästi, jos täälläpäin liikut. 🙂 Lueskelin blogiasi – olettepas päässeet aivan ihaniin paikkoihin! <3

   Paula

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *