Träskändan kartano (Espoo)

Ihana Träskändan kartano sijaitsee Järvenperässä Espoossa (Träskändan puistotie 6.) Olin aikaisemmin nähnyt joitain kuvia kartanosta, mutten ollut kuitenkaan ikinä käynyt siellä. Espoo on muutenkin minulle todella tuntematonta aluetta, joten lähdin ihan mielelläni päivävisiitille naapurikuntaan. Matkaa Vantaalta ei kertynyt paljoa, noin parikymmentä kilometriä. Parkkipaikat autoille löytyvät ihan kartanon vierestä. Myös julkisilla pääsee helposti perille asti.

Träskändan kartano perustettiin 1700-luvulla, joten paljon on kartanon historiaan mahtunut tapahtumia. Mm.  Venäjän keisari Aleksanteri II kävi kartanolla metsästämässä vuonna 1863. Nykyään kartano on tyhjillään ja siihen etsitäänkin vuokralaisia.  Kartanon alueella on iso maisemapuisto, johon on otettu vaikutteita Englannista. Maisemapuisto olikin aivan mahtava – minulle tuli heti fiilis, että olen ulkomailla! 🙂 Puiston laidoilta lähtee useita lenkkeilypolkuja. Metsästä löytyi myös hyvin opastetauluja, joissa oli selitetty esimerkiksi metsän puulajeista, eri lenkkireiteistä jne. Minä ja poika kiersimme aluetta rattailla reilun tunnin ajan. Matkalla näkyi erittäin isoja lehtipuita, Glimsinjoki, kukkia, muutama ärsyttävä hyttynen ja mikä parasta – erittäin kaunista luontoa.

Poika rakasti temmeltää nurmikoilla 🙂 Tässä kuvassa näkyy hyvin nuo laajat nurmikkoalueet.

Aleksanteri II vierailua varten rakennettu ulkokäymälä 🙂

Päiväretki Träskändan kartanolle oli erittäin onnistunut. Niin äiti kuin poika nauttivat täysin rinnoin 🙂 Kartanolle on kyllä vielä pakko palata kameran kanssa – erityisesti metsässä oli paljon kaunista kuvattavaa.

kulttuuri matkat suosittelen
Kommentit (1)
  1. Träskändan Kartano | Ralli Uutiset
    26.5.2020, 11:45

    […] Träskändan kartano (Espoo) – Sadonkorjuu | Lily – Träskändan kartano perustettiin 1700-luvulla, joten paljon on kartanon historiaan mahtunut tapahtumia. Mm. Venäjän keisari Aleksanteri II kävi kartanolla metsästämässä vuonna 1863. Nykyään kartano on tyhjillään ja siihen etsitäänkin vuokralaisia. Kartanon alueella on iso maisemapuisto, johon on otettu vaikutteita Englannista. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *