Viisi dokumenttisuositusta (YLE Areena)

YLE Areenassa on jälleen todella mielenkiintoisia dokumentteja katsottavaksi. Tässä teille viisi dokkarivinkkiä joita voi hyödyntää vaikkapa sateisina iltoina! 🙂

1. Mies joka valokuvasi New Yorkin
Dokumentti amerikkalaisvalokuvaaja Harold Feinsteinista. Tunnin pituisessa dokkarissa vilisee runsaasti Feinsteinin valokuvia mm. Korean sodasta ja New Yorkin kaduilta. Feinsteinin kuvat ovat kyllä niin kauniita ja kiehtovia. Suosittelen lämpimästi jos valokuvaus on lähellä sydäntä.

2. Katoava äitini
Benedetta Barzini eli huippumallin elämää 1960-luvun New Yorkissa, ja hän oli mm. ensimmäinen italialainen Yhdysvaltojen Voguen kannessa. 1970-luvulla hän palasi takaisin Italiaan ja kiinnostui radikaalifeminismistä. Tässä dokumentissa Barzinin poika kuvaa äitiään mielestäni kauniilla ja koskettavalla tavalla.

3. Ulkolinja: Voittoa vedellä
Erittäin mielenkiintoinen ja myöskin silmiä avaava dokumentti siitä miten vedestä on tehty bisnestä.

4. Avara luonto: Maaginen Islanti
Matkustin mieheni kanssa muutama vuosi sitten New Yorkiin Islannin kautta. Tämä maa näytti jo ilmasta käsin katsottuna ihan älyttömän kauniilta! Siitä lähtien olenkin haaveillut Islannin matkasta. Nyt se onnistui virtuaalisesti tv-ruudun kautta 🙂

5. Historia: Sodat eivät lopu
Suosittelen tätä vajaan tunnin kestävää dokumenttia kaikille historian (erityisesti toisen maailmansodan) ystäville. Dokkarissa norjalaiset sotalapset kertovat millaista oli elää yhteiskunnassa, joka syrji ja hyljeksi.

Kommentit (1)
  1. Avara Luonto Yle Areena | Mtv Urheilu Uutiset
    6.6.2020, 23:05

    […] Viisi dokumenttisuositusta (YLE Areena) – Sadonkorjuu | Lily – Viisi dokumenttisuositusta (YLE Areena). […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *