Jos perustaisit yrityksen, millainen se olisi?

Jos perustaisin yrityksen niin tekisin jotain sellaista, mitä osaan ja mitä kannattaa rahallisesti tehdä. Ehkä voisin auttaa toisia ihmisiä erilaisissa asioissa ja olla henkisenä tukena. Jotain sellaista ainakin osaisin.

Ajattelen kuitenkin, että yrittäjän elämä on rankkaa verrattuna ihan tavalliseen työläiseen. Yrittäjänä olet vastuussa aika monesta sellaisesta asiasta, mistä työntekijänä et ole. Tämän lisäksi yrittäjän elämässä on aina läsnä epävarmuus siitä, että riittääkö töitä.  Joskus voi olla liikaakin töitä ja joskus taas ei yhtään mitään. Milläs sitten elät, kun on ollut pitkään hiljaista.

Toisaalta yrittäjän elämässä on varmasti tietynlaista vapauden tunnetta verrattuna työläisen elämään. Moni varmasti nauttii juuri siitä. Mutta siltikin mietin, että ei yrittäjäkään kuitenkaan ihan hirveesti voi aina kaikkea tekemistään valita. Loppuu työt, jos liikaa valikoi.

Olen kyllä ihan tyytyväinen tavallisena työläisenä. En siis haaveile omasta yrityksestä. Ei tästä enempää tänään.

Nähdään!

-Sanna-

 

Kuva on Pixabaysta!

Kommentit (2)
  1. Erikoista, että pidät itseäsi ”tavallisena työläisenä”. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, olet sairaanhoitaja. Tutkinto on ammattikorkeakoulututkinto. Käsitteenä ”työläinen” ei sen varsinaisessa merkityksessä oikein tässä natsaa. Yrittäjyys on varmaan asia, joka ei kaikille sovi. Tiedän kyllä monta sairaanhoitajaa, joilla on kukoistava oma yritys. Hoitajaa aina tarvitaan.

    1. Niin, tässä ehkä työläisellä tarkoitetaan ”ihan tavallista rivityöntekijää”. Itsekin kyllä käytän työläinen-sanaa vähän laajemmassa merkityksessä. Ja toisaalta, vaikka olen korkeakoulutettu, niin silti arvomaailmaltani ja juuriltani kannan työläisen viittaa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *