Kohtaako minun arvomaailmani todellisuuden?

Haluaisin elämäni olevan aika lailla sellaista, kuin se on ollutkin viime vuosina. Olen tyytyväinen siihen, että minulla on jo aikuiset lapset. Eli siis en halua enää tässä elämänvaiheessa lisää omia lapsia. Nautin siitä, että minulla on omaa aikaa ja olen voinut matkustella ja tehdä kaikkea kivaa. Nyt kun on tämä poikkeustila niin on sitä helpompi kestää, kun on saanut elää sellaista elämää kuin minä. Hetken aikaa jaksaa kuunnella kirjoja, katsella Netflixiä ja jumpata olohuoneessa. Ajattelen, että muut kivat asiat ovat nyt vain hetken tauolla ja taas kohta voi harkiten jatkaa siitä, mihin jäi maaliskuussa.

Harkiten tarkoittaa sitä, että myös minun on syytä jatkossa miettiä, että miten käytän rahaa. Todennäköisesti ulkomaille matkustaminen tulee ainakin minun kohdallani vähentymään. Ehkä matkustan jatkossa enemmän kotimaan sisällä. Tai olen enemmän ihan vaan kotona. Minun talouteeni tämä poikkeustila vaikuttaa sillä tavalla, että minun on helpompi saada velkani lyhenemään, koska tulot ovat pysyneet samana. En käy missään kuluttamassa rahaa, koska mikään paikka ei ole auki ja haluan välttää lähikontakteja. En ole myöskään shoppaillut netissä, koska en tee sitä juurikaan normaalioloissakaan.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että minulla olisi liikaa rahaa vaan päinvastoin. Ilman tätä poikkeustilannettakin olisin joutunut jossain vaiheessa rajaamaan matkustelua jne. Olen kerryttänyt itselleni sellaisen summan velkaa, että vie aikaa maksaa velat pois. Minulle siis sopii, että nyt on tietty kulutus tauolla ja saan rauhassa pohtia, että mistä kaikesta karsin, jotta selviän veloistani ilman maksuhäiriömerkintää ja ulosottoa. Ja siis nyt voin avoimesti puhua tästä, koska en ole ainoa, joka tällä hetkellä kamppailee asian kanssa.

Ja siis en kadu yhtään viime vuosien elämäntapaani. Eletty mikä eletty. Mutta tavalla tai toisella minä aion selvitä tästä! Yksi arvoistani on se, että en anna pelolle valtaa vaan menen rohkeasti päivä kerrallaan eteenpäin kaikista ikävistä asioista huolimatta.

Nähdään!

-Sanna-

Kommentit (2)
  1. Minusta olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon lyhentelet velkoja kuussa. Eli kuinka paljon jää ns. käyttörahaa kuussa muuhun. Oletko nyt viime aikoina joutunut nostamaan uusia lainoja?

    Kiva jos tekisit postauksen aiheesta.

  2. Säästeliäs
    17.4.2020, 08:24

    Kiinnostaisi kyllä se velkasumma.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *