Matkatunnelmia Prahasta

Viime viikolla olin miesystäväni kanssa tiistaista lauantaihin matkalla Prahassa, joka siis on pääkaupunki Tsekissä. Emme olleet kumpikaan aiemmin käyneet siellä. Tarkoituksenamme oli siis tutustua tuohon kauniiseen sekä mystiseen kaupunkiin edes vähän.

Olimme varanneet tämän matkan jo vuonna 2020 alkuvuodesta ennen kuin koronavirus oli jo levinnyt kunnolla Euroopassa. Emme uskoneet varatessamme, että koronasta tulisi niin pitkä riesa. Eivätkä tietty asiantuntijatkaan. Kahden vuoden aikana tämä matka siirtyi useamman kerran eteenpäin, mutta siis jaksoimme odottaa ja tiedustella matkamme kohtalosta matkatoimistolta. Rahana matkaa ei ollut mahdollista saada takaisin. Joten siis jäimme odottamaan.

Vielä alkuvuodesta olin ihan varma, että matka ei tule toteutumaan. Mutta kylläpä sitä olikin sitten ihan ihmeellistä, kun ihan oikeasti päästiin taas matkalle. Muistui taas mieleen, miten kivaa onkaan matkustella ja nähdä uusia paikkoja.

Lensimme Finnairilla suoraan Helsingistä Prahaan. Lennot sujuivat hyvin. Kuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin olivat matkatoimiston järjestämiä privaattikuljetuksia ja nekin toimivat hyvin. Hotellimme oli neljän tähden rauhallinen ja siisti hotelli suojaisessa paikassa hieman sivummalla turistikohteista. Aamiainen oli juuri sopiva ja huoneet pidettiin siisteinä. Yöllä sai nukuttua. Ilmastointi oli, mutta meille sattui kolme todella kuumaa päivää ja ilmastointi ei ollut tehokkaimmasta päästä.

Kävelimme päivittäin paljon n. 20 000 askelta. Yhtenä päivänä ajelimme raitiovaunulla. Ostimme 24 tunnin lipun, jolla sai ajaa rajattomasti. Näimme paljon kaikkea, mutta minnekään emme menneet sisälle kierrokselle. Söimme missä milloinkin lounaan ja illallista haimme kaupasta. Olutta joimme vähän. Kumpikaan meistä ei muutenkaan juo juurikaan alkoholia. Ja onhan se selvä, että seuraavana päivänä jaksaa sitten paremmin kävellä taas. Tässä iässä krapulat on jo pitkäkestoisempia, ainakin kaksi päivää menee toipuessa.

Mutta siis meillä oli oikein kivaa nuo viisi päivää Prahassa. Aurinko paistoi ja rahaa ei kulunut liikaa. Jäi rahaa vielä jäljelle, että pärjää seuraavaan palkkapäivään asti. Kaipaamaan jäin uima-allasta, mutta hotellihuoneessa oli kylpyamme, jossa muutaman kerran kylvinkin.

Nyt kun ollaan palautumassa tästä matkasta niin ollaan jo taas katseltu minun seuraavalle lomalle matkaa. Minun mielestä meno-paluulennot saisi maksaa max. 100 eur / hlö ja hotelli 200 eur/ hlö. Katsotaan mitä sillä sitten saa. Ja siis odotellaan tietty, että olisi rahaakin millä maksaa nuo. Tarjoushaukkana kyllä löydän meille jotakin.

Minulla on vielä tämä viikko lomaa. Ihanaa omaa aikaa löhöillä ja olla omaan tahtiin. Kerätä voimia kesäksi. Elokuussa sitten vielä lisää lomaa.

Nähdään taas!

-Sanna-

 

 

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (1)
  1. Saako kysyä, mistä matkatoimistosta matka? Ihan mielenkiinnosta kysyn kun harvemmin matkatoimiston puolesta saa lentokenttäkuljeruksia kaupunkilomiin.. – tai saa, mutta on hävyttömön kalliita. Itsekin tässä katselen kaupunkilomia😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *