Millainen kuluttaja olen tällä hetkellä?

Tällä hetkellä olen kuluttaja, joka ostaa lähinnä vain perustarpeita eli ruokaa ja hygieniatuotteita. Ostan S-kaupoista usein kaupan omia tuotteita ja alennettuja -30 % tuotteita. Hinnalla on väliä, mutta kyllä pyrin ostamaan kotimaista ja ympäristöystävällistä. Mutta en mitenkään ehdottomasti. Mutta kuitenkin sinnepäin.

Tavaroita ja vaatteita en ole ostellut paljoakaan muutamiin vuosiin. Haluan käyttää nykyiset tuotteet loppuun ennen kuin hankin uutta. Minulla on paljon sellaisia tavaroita ja vaatteita, mitkä on ostettu jo 10-20 vuotta sitten. Olenkin karsinut tavarapaljouttani myymällä niitä kirpputorilla. Halvempi ja moraalisesti parempi tapa päästä eroon kaikesta, mitä ei tarvitse. Halvempi siis kuin, että heittäisi roskiin.

Palveluita ostan mieluummin. Laitan mielelläni vähän rahaa siihen, että saan jotain mikä helpottaa elämääni. Esim. kosmetologi, kampaaja, vartiointi tai ruokapalvelu. Silmälasini ovat vuokrattuja. Rahaa kuluu myös suoratoistopalveluihin esim. netflix, bookbeat. Yogaian otin työnantajan antamilla e-passirahoilla.

Tällä hetkellä kulutan myös siksi vähemmän, että minulla on luottoja maksettavana. Näiden vuoksi minulla on aina välillä tiukkaa. Mutta en valita, sillä nehän kertovat minun kohdallani vain eletystä elämästä. Kyllä se minullakin vielä helpottaa joskus.

Palkka on se, mikä on. Ei se siitä miksikään muutu, vaikka kuinka asiaa ajattelisi. Tosin kyllä 2000 eur nettopalkka yksinelävälle riittää. Ja varsinkaan, kun pojat eivät ikinä pyydä minulta rahaa. En valita. Toista oli silloin, kun olin kahden yli 17-vuotiaan kotona asuvan opiskelijan huoltaja. Näiltä ajoilta ne velatkin ovat kertyneet. Mutta siis ilman niitä olisi jäänyt moni tärkeä ja kiva asia toteutumatta.  Kyllä nyt taas voi yksinään ollessa vähän kituutellakin. Enemmän tuntuu haittaavan muita kuin itseä. Hassua!

Tähän kulutuspostaukseen minut innoitti Julia Thurenin Kaikki kuluttamisesta kirja, jonka kuuntelin BookBeatissa. Ja samalla värittelin puhelimessa värityskuvia. Rentouttavaa. Suosittelen molempia.

Nähdään!

-Sanna-

 

 

Kommentit (4)
  1. Maksaa kuukausi maksua optikkoliikkeelle laseista..

  2. Lukija joku
    13.8.2021, 16:18

    Kiva postaus! Minulla on tuo sama kirja luettavana. 👍😄

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *