Mitä jos palkka ei huomenna tulisikaan?

Eilen kävin illalla toiveikkaasti verkkopankissa katsomassa josko sinne olisi tullut lokakuun palkkalaskelma. Mutta ei ollut. Tiedustelinkin sitten yhdeltä työkaverilta, että onko hän saanut palkkalaskelman. Ei ollut hänkään. Kuulemma kenellekään ei ollut tullut palkkalaskelmaa. Mieleen alkoi hiipiä kammottava ajatus siitä, että palkka ei tulekaan tilille silloin, kun pitäisi. Millä sitten maksaa laskut ja ostaa ruokaa.

Tänään aamulla kävin jälleen katsomassa verkkopankissa, josko palkkalaskelma jo olisi tullut. Mutta ei ollut. Töissä sitten osattiin kertoa, että kaikilla on palkkalaskelma saamatta, mutta palkka on kuitenkin tulossa oikeana päivänä. Ihanaa! Taas pääsee yhden kuukauden eteenpäin. Saa maksaa laskunsa ajoissa jne. Ja nyt illalla töiden jälkeen minulla oli lokakuun palkkalaskelma verkkopankissani.

Näin, kun on julkisen sektorin työntekijänä tottunut saamaan aina palkkansa silloin, kun kuuluukin niin olisi järkyttävää jäädä ilman palkkaa. Minulle on tärkeää, että saan maksettua kaikki laskuni aina ajallaan. Ja onhan se kivaa, että voi mennä kauppaan ja ostaa itselleen jotain syötävääkin.

Säännöllinen palkka on minulle tärkeä asia. Se tuo turvaa. Isoista rahoista ei minun kohdallani ole kyse, mutta kyllä niillä itsensä elättää. Olen siis kiitollinen huomisesta palkastani!

Nähdään!

-Sanna-

Kuva on Pixabaysta!

tyo-ja-raha ajattelin-tanaan puhutaan-rahasta raha
Kommentit (5)
 1. MINNA Laitinen
  17.10.2020, 22:20

  Itsellä on säästöjä sen verran, että pärjäisin vaikka monta vuotta ilman palkkaa. Tokihan palkka pitää saada, jos se on ansaittu, mutta saan maksettua laskut ja syötyä, jos palkka jostain syystä myöhästyisi. Jokainen tietysti elää omalla tavallaa, mutta en pystyisi elämään kädestä suuhun menetelmällä.

 2. Olen ollutkin tänä vuonna palkattomalla yhteensä 3 viikkoa, mutta itse säästän lähinnä opiskeluun kun on suunnitelmissa vaihtaa kokonaan alaa. Ja mitä luin noita seuraavan postaukset kommentteja niin tarkoituksenani ei toki ollut leuhkia millään tavalla enkä ajatellut säästämisen olevan noin arka asia sinulle. Ei käynyt edes mielessä, että ajattelet leuhkivani säästämisellä. Hyvää talven odotusta sinulle!

  1. Pyydän anteeksi, jos pahoitin mielesi. Nuo postaukset eivät johtuneet sinusta vaan siitä, mitä se toinen nosti esiin.

   Minun mielestäni olet ollut järkevä, kun olet säästänyt rahaa, kun sinulla on ollut siihen mahdollisuus!

   Hyvää viikonloppua! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *