Miten helpotat omaa kateudentunnettasi?

Mietin tänään aamulla, mistä teen tänään postauksen. Minulle tuli mieleeni ajatus kateudesta. Itsekin olen usein kateellinen toisille milloin mistäkin asiasta. Usein tunnen, että jollain toisella on paremmin asiat kuin minulla. Mielestäni on ihan normaalia tuntea kateudentunnetta. Se, miten hallitset ja ja miten paljon annat sen vaikuttaa elämääsi ratkaisee, onko kateutesi hyvän-vai huononlaatuista.

Itse koen, että oma kateuteni on hyvänlaatuista. Minua saattaa aina vähän aikaa harmittaa se, kun joku muu saa jotain mitä minä en. Tai jos tunnen olevani huonompi kuin joku toinen. En kuitenkaan jää pitkäksi aikaa märehtimään tällä asialla. Märehtimisen sijaan kateus laittaa minut kehittämään itseäni ja yrittämään olla aina vähän parempi versio itsestäni. Olenkin päättänyt kilpailla aina vain itseni kanssa. Mieluummin vetäydyn pois aina kaikista kilpailutilanteista.

Niin ja olen ajatellut myös niinkin päin, että minullakin on paljon sellaista elämässäni, mistä joku muu saattaa olla kateellinen. Läheskään kaikki asiat elämässäni eivät ole itsestään selvyyksiä. Siksi muistelenkin näitä asioita ollessani kateellinen. Olen kiitollinen näistä asioista ja kylläpä kateuden tunne lievittyykin nopeasti.

Tämän postauksen kirjoittaminen helpotti taas oloani kovasti. Pohdin, että kylläpä minä osaan hyvin analysoida omia ajatuksiani ja tunteitani. Tämäkään taito ei ole itsestäänselvyys. Ja olen siitä kiitollinen.

Nähdään!

-Sanna-

Kommentit (6)
  1. Lukija123454321
    7.11.2020, 18:06

    Hei, jäin miettimään vielä, että miksi olet kateellinen? Itse en koe kateellisuutta, vaikka väitätkin, että olisi valetta sanoa niin. Ei se minulta ole pois, jos jollain on enemmän. Minulla on tarpeeksi hyvin.

    1. Oletkin sitten harvinainen ihminen. Minun mielestäni on ihan normaalia aina välillä olla vähän kateellinen. Siitä on vain hyötyä itselle! 🙂

  2. Monesti koen kateuden myötä olevani jotenkin huonompi tai epäonnistuneempi. Koetan kuitenkin ajatella niin, että kateus voi saada minut oivaltamaan, mitä tahdon ja tavoittelen. Toki välillä koen kateutta ihan ”pinnallisista” ja itselleni turhistakin jutuista! Mutta kuten sanoit, on varmasti sekä hyvää että huonoa kateutta. Kunpa kaiken osaisikin kääntää aina hyväksi! : )

    1. Sinun kateutesi on varmastikin juuri sellaista, mikä vie sinua eteenpäin. Juuri tuolla tavalla minäkin ajattelen. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *