Taidankin käyttää ensin vaatteet loppuun

Viime viikolla pohdin täällä blogissani, että myyn kaikki vaatteeni pois ja ostan tilalle uusia muodikkaita ja harkittuja vaatteita. Sainkin tästä palautetta, että olenko ajatellut uusien vaatteideni ympäristökuormitusta. Lomalla minulla on ollut aikaa miettiä tätä asiaa ja tosiaan aloin ajatella, että taidankin ihan tyytyä siihen, mitä vaatehuoneessani on tällä hetkellä. Siellä on monenlaisia vaatteita. Kesäksikin löytyy päällepantavaa. Ei minun tarvitse olla erityisen muodikas. Riittää, että vaatteet on ehjiä ja puhtaita sekä mukavia päällä.

Huomenna voisin käydä ihan ajan kanssa läpi koko vaatehuoneen ihan ajatuksella. Myyn kaiken sellaisen pois, mitä en aio enää käyttää. Ja heitän roskiin kaikki huonokuntoiset vaatteet. Lopuista teen asukokonaisuuksia, joita sitten käytän aktiivisesti loppuun.

Oikeastaan nyt ei kannata vaatteita ostaakaan, kun jo juhannuksen jälkeen alkaa alennusmyynnit. Samat vaatteet saa silloin halvemmalla. Katsotaan, sitten, että mitä tarvitsen.

Ja siis toki nytkin voin jotain uutta ostaa. Jotain sellaista, mitä välttämättä tarvitsen. Esim. uusia housuja. Sillä housut minulla yleensä kuluvat puhki. Yläosat säilyvät paremmin.

Nähdään!

-Sanna-

 

Kommentit (1)
  1. Ympäristöystävällisesti ajateltu ja säästää rahaa siinä samalla. Minulla on työ, joka edellyttää siistiä pukeutumista. Tästä syystä työvaatteet päätyvät yleensä kahdessa vuodessa kotivaatteeksi. Onneksi ne ovat sellaisia, että niitä voi käyttää kotona eivätkä ole esim. jakkupukuja ja hameita. Siitä ne lopulta päätyvät parveke- tms. luutuiksi. Kesäksi ostan kyllä jonkin uuden puseron tai pari, joita voi käyttää kaupungilla tai tapahtumissa (silloin kun niitä vielä oli). En siis voi väittää olevani kovin ekologinen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *