Talvisin tykkään tehdä…

Talvi on tullut. On kylmää ja pimeää. Tänään aamulla maa oli valkoinen, mutta kun tulin kotiin töiden jälkeen niin oli maa jälleen musta. Pysyvä lumi olisi kiva asia, sillä se toisi valoisuutta tähän pimeään vuodenaikaan. Ja joulukin tuntuu enemmän joululta, kun on kunnolla lunta. Niin kuin silloin oli, kun minä itse tai poikani olivat lapsia.

Talvisin en välttämättä tykkää olla pitkiä aikoja ulkona. Lapsena toki leikin mielelläni ulkona ja omien lastenkin kanssa jaksoin hyvin ulkoilla. Mutta nykyään palelen helpommin ja kaikki kiva aktiviteetti tapahtuu sisätiloissa. Tykkään olla kotona sohvalla viltin alla villasukat jalassa ja juoda jotain kuumaa juotavaa esim. hunajateetä. Kuuntelen kirjaa, katselen Netflixiä tai kuten nyt kuuntelen Youtubesta jouluista instrumentaalimusiikkia ja kirjoitan tätä blogia.

Kävelylenkit jäävät vähemmälle talvisin. Mieluummin jumppaan ja meditoin kotona omassa olohuoneessa. Talvisin myös yleensä nukuttaa enemmän ja lämmin ruoka maistuu hyvältä. Onkin siis hyvä jumpata vaikka päivittäin, jotta muodot säilyvät uhkeina.

Talvisin elämä keskittyy paljon kotiin ja sohvalle. On kiva pitää itsensä lämpimänä. Silloin on yleensä muutenkin hyvä olla. Tänä aikana on tärkeää pitää itsestään huolta, että pysyy terveenä. Oma koti on hyvä paikka olla ja levätä. Etenkin talvella. Talvesta selviää kyllä ja kohtahan se kevät taas koittaa. Silloin kaikki taas ikään kuin herää eloon.

Hyvää illanjatkoa!

Nähdään!

-Sanna-

Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *