Vaatehuoneen kaaos

Voisi luulla, että minun vaatehuoneeni olisi tällä hetkellä erittäin hyvässä järjestyksessä, koska juuri vaihdoin asuntoa. Totuus on kuitenkin se, että en ehtinyt tuolloin käymään vaatteitani läpi vaan siirsin kaikki, mitä en jo ollut vienyt kirpputorille suoraan nykyiseen vaatehuoneeseeni. Enkä edes yhtään laittanut vaatteita mihinkään järkevään järjestykseen. Ajattelin jo tuolloin, että kyllä sitten lomalla ehdin käydä niitä läpi.

Aionkin siis toukokuussa lomallani käydä läpi kaikki vaatteeni. Mitä menee roskiin, mitä kirpputorille ja mitkä säilytän edelleen. Arvovaatteita minulla ei ole, mutta paljon ihan hyväkuntoisia ja vähän käytettyjäkin.

Huomaan usein arjessa käyttäväni aina tiettyjä samoja vaatteita. Housut minulla kuluvat yleensä puhki. Yläosia riittää ja kestävät yleensä pitkään.

Viime vuosien aikana olen pyrkinyt ostamaan vaatteita koko ajan vähemmän. Haaveenani on ehkä se, että möisin vanhat pois ja ostaisin tilalle uusia käytännöllisiä ja kauniita vaatteita jonkun tietyn määrän aina kutakin vaatekappaletta. Ne voisi sitten taas kohta jo myydä ja ostaa aina uusia ja muodikkaampia tilalle. Vaatteiden määrä saisi olla nykyistä vähäisempi. Kuka nyt oikeasti tarvitsee sataa kappaletta puseroita? Huomaa, että minun vaateostoksissani ei ole ollut oikeastaan mitään logiikkaa. Mutta toisaalta, onko niissä kovinkaan monella muullakaan?

Tiistain aiheena siis tänään muoti. Nyt nukkumaan!

Nähdään!

-Sanna-

Kommentit (2)
  1. Minä aloitin reilu vuosi sitten projektin, jossa aloin pikkuhiljaa myymään vaatteitani. Tein Zadaahan tilin ja nyt vuoden aikana olen myynyt jo aikamoisen summan edestä vaatteitani pois. Ei minullakaan mitään kovin arvokkaita vaatteita ollut, mutta muutamista euroista kertyy vuodessa jo paljon. 🙂 Tällä hetkellä omistan todella vähän vaatteita, mutten kyllä enempää ole tarvinnut. Kesäksi jotkut pellavahousut olisi kivat, mutten ole vielä löytänyt mieleisiä!

    1. Minulla juuri tällainen projekti aikomuksena toteuttaa. Jatkossa vaatteissa laatu korvaa määrän. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *