Vuoden isoin tilipäivä

Kesäkuun 15.päivä on tänä vuonna vähän niin kuin juhlapäivä. Tänään nimittäin on ollut tilipäivä ja vieläpä koko vuoden paras tilipäivä. Sain sen verran rahaa, että sain laskuja maksettua ja vielä jäi ihan kivasti käyttövaroja.

En lähtenyt kuitenkaan heti tuhlaamaan rahoja vaan kävin silmälääkärissä ja sen jälkeen menin iltavuoroon. Rahaa on kulunut siis yhteen kylmään kahvijuomaan ja kaupasta ostettuun ruokaan.

Olen nyt jonkin aikaa ollut ostelematta koko ajan jotain, mitä mieli on tehnyt. Olen huomannut, että tarpeeni saada koko ajan jotain uutta on hiipumassa lähes olemattomiin. Ja tavoitteena onkin ostaa tästä eteenpäin vain sellaista, mitä todella tarvitsee ja mielellään kestäviä tuotteita. Ja parasta olisi ostaa ne säästöillä.

En nyt ihan täysin ehdoton ole luottojen käytössä, mutta en halua lisätä enää luottojeni määrää. Luotot ovat hyviä hätävaroja joissakin tilanteissa. Mutta siis yritän olla ilman niitä.

Tällä hetkellä on hyvä tunne siitä, että raha-asiat ovat omassa hallinnassa. On kiva, kun kerrankin sai vähän enemmän rahaa. Mutta mielessä on kyllä koko ajan myös se, että heinäkuun tili on ihan tavallinen. Tosin elokuun alussa tulee hieman veronpalautuksia. Kesä menee varmastikin aika hyvin minulla ja syksyllä olenkin taas jo saanut maksettua pois laskuja, esim. muuttolaskun ja hälytysjärjestelmän asennuslaskun.

Kyllä minä selviän tästä tilanteesta. Tavalla tai toisella!

Nähdään!

-Sanna-

 

Kuva on Pixabaysta!

Kommentit (2)
  1. Varmasti kannattaa päättää ettei osta mitään ”ei-pakollista” luotolla ja välttää spontaaneja hankintoja. Esim. hälytysjärjestelmä kerrostaloasuntoon kuulostaa omissa korvissani ylimitoitetulta hankinnalta, etenkin jos sinulla ei ole ollut rahaa sitä varten varattuna. Asun yksin kerrostalossa eikä ole tullut mieleen, että tarvitsisin jotain lisäturvaa. Eikö turvalukko olisi riittänyt? Näistä menoista helposti syntyy se kierre, että raha ei riitä. Mutta hyvä että mietit kulutustottumuksiasi. Tsemppiä kesään!

  2. Nythän se muuttolasku kannattaa maksaa pois

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *