ELÄMÄ ILMAN TELEVISIOTA ON TYLSÄÄ – JA SIKSI PARASTA

Kyllä mulla alitajunnassa on välillä ja välillä useammin sellainen kaipaus siihen. Jotenkin en uskalla sallia sitä silti sen enempää, sillä pelkään sen ryöpsähtämistä käsiin.

Astuvan jokaiseen päivään.

Sillä onhan se viihtyminen ihana tunne. Ja kyllä mua nyt aika usein tylsistyttääkin. Mutta se on oikeastaan koko jutussa jopa parasta.

Että on niin tylsää, että ruuanlaittokin on taas mukavaa. Että nukkumaan tuntuu hyvältä laittaa jo kello 21. Että olo pysyy energisenä ja aikaa riittää jonkintasoiseen urheiluun vaikka joka päivä. Että aikaa on joka päivä ja varsinkin vapaapäivinä runsaasti. Että läsnäolo pysyy ja on tavoitettavissa joka päivä. Että kauneus ja selkeys on nähtävissä joka päivä.

Ettei se aika vain katoa jonnekin.

Ettei muuta elämää oio jotta pääsisi sen viihtymisen ääreen.

Että muistaa elää.

Ja vaikka se nautinto siellä takaraivossa houkuttaakin, nautin pitemmällä tähtäimellä paljon enemmän tästä.

Tylsyydestä.

Tää on myös opettanut mulle taas lisää sitä itsensä kuuntelemisen taitoa. Mistä se paha olo milloinkin tuleekaan ja kuinka väärin siihen onkaan vastata aloittamalla päivä vaikka televisiota katsomalla, vaikka se mieli luulekin kaiken sillä korjaantuvan.

Muttei se mieli silloin parhaintaan tiedä.

Silloin sillekin on helpompaa löytää se paikkansa. Niille elokuville, joita kuitenkin haluan ja kaipaan elämääni jollakin tasolla, ehkä kerran tai kahdesti viikkoon. Ehkä jopa koko päiväksi niihin satunnaisiin hetkiin, kun huono olo haluaa ja saa vierailla. Enkä sanokaan ettei koskaan enää, vaan ettei juuri nyt. Ennen kuin ne säännöt on täysin selvät. Ja jos ne säännöt ei lopulta pidä, silloin on vain tehtävä valinta.

Valinta, jonka olen jo tehnyt.

Viimeksi:

OVATKO SELF-HELPIT TURHIA?

Lue myös:

HYVÄN OLON SEURAAMINEN ON HAASTAVA VALINTA

JOS PUHELIN OLISIKIN VAIN PUHELIN

MUTTA MITÄ HAITTAA TAVARAPALJOUDESTA ON?

hyvinvointi mieli hyva-olo
Kommentit (2)
 1. Jyri Väätäinen
  14.5.2021, 15:49

  Minulla ei ole ollut televisiota kohta puolin kuuteen vuoteen. Mahtavaa aikaa. Näen vähemmän mainoksia, joten tulee ostettua vähemmän kaiken maailman turhakkeita, puhelimissa ja kannettavissa estot. Tuntuu, että on aikaa enemmän, juurikin sitä tylsyyttä tekemään kaikkea, jota oikeasti rakastaa tehdä.

  En enää osaa käyttää televisiota. Koko vekotin ei houkuttele yhtään.

  Vapaa-ajalla bloggaan, kuuntelen parasta tanssimusiikkia Deezerin maksullisella Hifi-palvelulla nauttien tylsyydestäni, ja siitä että minulla on kaikki ne tunnit toteuttamaan juuri sitä mitä oikeasti haluan tehdä.

  1. Tämän allekirjoitan täysin, juurikin samanlaiset mietteet 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *