MIKÄ ON SUN ELÄMÄSI PARAS KOKEMUS?

Miettiessäni vastausta kysymykseen, ajatukset harhailee reppureissuvuoteen 2017. Sieltä niitä löytyy useitakin, varmasti oma top viisikko helposti. Kuinka paljon tuona vuonna tulikaan koettua, kuinka sydämessä värisee kaikkia niitä kuvia katsellessa!

Ehkä se parhain muisto liittyy maailman suurimpaan hiekkasaareen. Tarkennettuna siellä omalla autolla seikkailuun, rönsyillen pitkin viidakkoa tai vastaavasti ajaen meren rantaviivaa pitkin, siis siellä hiekalla. Maan talvi aikaan, josta johtuen todennäköisesti paikalla ei ollut juuri ketään ja tunsi olevansa lähes autiolla saarella. Kaiken ollen niin yksinkertaista. Asuen siinä autossa, ilman kuormaa mitä kantaa mukana, aivan yksinkertaisesti. Vain luonto ja hiljaisuus. Vapaus.

Sen jälkeen alan miettimään ei ensimmäistä mutta toista kertaa luonnon helmassa nukkumista minulle merkityksellisen ihmisen kanssa, ihan Suomessa. Kun istumme vain lyhyen patikoinnin jälkeen kahville kalliontörmälle. Ja kuinka silloin tajuan sen: ei suorituspaineita, vain stressittömyyttä. Hetkeä. Sitä puhtautta, hiljaisuutta, rauhaa.  Sitä samaa vapautta.

Kolmantena alan ihan itsessään pohtimaan vapautta. Vapautta pelosta. Pelosta, ettei uskaltaisi elää omannäköistä elämää. En muista, koska tuo oivallus on tullut, mutta se on kypsynyt voimaansa tässä koronan aikana. Hitto kun tästä vitsauksesta vaan päästäisiin!

Ja kuinka vaikeaa sitä onkaan välillä toteuttaa, mutta kuinka koukuttavaa se on, kun sen hyppysiinsä saa. Mä kaipaan sitä tunnetta.

Täydellistä vapautta kaikesta.

Entä sä,

mikä on sun elämän paras kokemus?

Ja ennen kaikkea onhan sulla sellaisia?

Ylipäätänsä kysymys auttaa hahmottaan omaa elämää: onko tullut tehtyä oikeita asioita sekä samalla myös ehkä näyttää, mitä ne tulevatkin asiat voisivat olla.

Viimeksi:

18 X ILOA TÄLLÄ VIIKOLLA

Lue myös:

JOS KUOLISIT TÄNÄÄN, KUOLISITKO ONNELLISENA?

VIIDEN VUOTTA SITTEN, VIIDEN VUODEN PÄÄSTÄ

YKSI VAIHTOEHTO IRTIOTOLLE: WORKING HOLIDAY

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *