Diy-kuntosalin uusin laite

Takapihakuntosali sai tänään täydennystä, kun aurinkotuoliss löhötessäni aloin katsella terassikatteen tukipalkkeja sillä silmällä. Leuanvetotangoksi niistä ei ole (ei sillä, että yhtään leukaa saisin vedettyäkään), mutta parin köydenpätkän kera paikalle syntyi aivan crossfit-salin katosta roikkuvia renkaita vastaava viritys.

Tarvikkeet

Tukeva vaakasuora palkki, tanko tai puunoksa, suunnilleen ovenkarmin korkeudella

Yksi pitkä tai kaksi lyhyempää köyttä

Tee näin: Solmi köysi tai köydet palkkiin ja tee roikkuviin päivin sopivalle korkeudella paalusolmut, joiden muodostamista lenkeistä saa pidettyä kiinni. Katso ohjeet solmuun tästä videosta:

//www.youtube.com/embed/GYq3bRHHwyI

 

Mitä tällä virityksellä sitten voi tehdä? Tässä ainakin kolme simppeliä liikettä, joista muodostuu jo lähes koko kropan treeni.

1. Soutu

img_3837_2.jpg

Asetu kasvot köysiin päin, ota tukeva ote renkaista ja nojaa reilusti taakse. Vedä itsesi takaisin kohti pystysuoraa asentoa vetämällä kyynärpäitä kohti kylkiä kuvan mukaisesti. Vastusta voit säädellä kallistuskulmaa muuttamalla.

 

2. Punnerrus

IMG_3848 (2).JPG

Asetu selin köysiin ja nojaa eteenpäin renkaita vasten. Punnerra takaisin ylös. Vastusta voi muuttaa köyden pituutta ja kallistuskulmaa säätämällä.

 

3. Pistoolikyykky

IMG_3915 (2).JPG

Asetu kasvot kohti köysiä ja nojaa sen verran taakse, että saat kädet suoriksi renkaista kiinni pitäen. Laskeudu kyykkyyn yhdellä jalalla niin että ojennat toisen suorana eteen. Nouse takaisin ylös koukkujalalla ponnistaen.

 

****

Ps. Jos käytät kovin karkeaa köyttä, suosittelen renkaiden pehmustamista teipillä tai salihanskojen käyttöä. Sain nimittäin kämmeneni aika kivan kirkkaapunaisiksi ekasta treenistä.

Kommentit (2)
  1. SIIS AIVAN NEROKASTA.

    Oon laittoman fiiliksissä tästä 😀

     

    1. Joo ei ainakaan voi väittää että kuntoilu olisi kallista tai vaikeaa. 😀

      Mutta tosiaan kannattaa käyttää jotain suojausta köyden ja käsien välissä, itse kokeilen seuraavaksi teipata renkaat sileämmiksi. Pehmeämpi tai sileäpintaisempikin köysi toki auttaisi.

Kommentointi suljettu.