Juoksukuulumisia

Sisunainen

Kuten jotkut tarkkasilmäiset ovat saattaneet huomata, blogin sivupalkkiin ilmestyi joku aika sitten tulevien juoksutapahtumien listaan Helsinki Trail Run 16 km, joka juostaan heinäkuun ensimmäisenä. Juuri äsken klikkailin ilmoittautumisen myös tulevana lauantaina Kolin lähellä pidettävälle Arctic Ice Road Runille 14 kilometrin matkalle. Tapahtumassa juostaan Euroopan sisävesien pisintä jäätietä edestakaisin kerran tai kahdesti sarjasta riippuen. 

Olen pari viikkoa noudattanut uutta Karhunkierrosta varten räätälöityä treeniohjelmaa. Siihen kuuluu kolme lenkkiä ja kaksi punttia viikossa - tai siis kuuluisi, mutta vielä en erinäisten sattumusten vuoksi ole onnistunut tekemään kaikkia treenejä saman viikon sisällä. Nyt kuitenkin aion pitää harjoittelun korkeammalla prioriteettilistallani, omaa kroppaa ja fiilistä kuunnellen toki. Treeniohjelma näyttää lyhyesti kuvattuna tältä:

Juoksu

  • Tasavauhtinen pk-lenkki, jota aletaan pidentää pikkuhiljaa 60 minuutista ylöspäin.
  • Kevyt alle tunnin lenkki, johon on tarkoitus sisällyttää erilaisia juoksutekniikkaharjoitteita.
  • Intervallilenkki, esimerkiksi 5 x 4 min tai 8 x 3 min reippaampaa juoksua kävely- tai hölkkäpalautuksilla.

Kuntosali

  • Kahdesti viikkoon koko kropan läpi käyvä treeni, jossa liikeet tehdään joitakin apuliikkeitä lukuunottamatta kolmen liikkeen kiertoharjoitteluna. Toisena päivänä voin halutessani vaihtoehtoisesti tehdä raskaampia ja lyhyempiä settejä rinnallevetoa ja työntöä.

Ekstrat

  • Uintia ja joogaa jäljelle jäävinä päivinä fiiliksen ja jaksamisen mukaan.
  • Joka treenin jälkeen venyttelyt. Yritän ottaa myös putkirullauksen taas rutiiniksi.

Sitä vaan tässä mietin, milloin olen alkanut ilmoitautua alle 20 kilometrin juoksutapahtumiin ajatuksella: No eihän sinne tarvii treenata, kun on noin lyhyt matka.

Kommentoi