Vuosi crossfitia

Nyt toukokuussa (tarkkaan ottaen 8.5.) tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun aloitin crossfitin aktiivisen harrastamisen. Tämän kunniaksi (ja sateisen lauantain ajankuluksi) kokosin pienen yhteenvedon siitä, missä mentiin silloin ja missä mennään nyt:

vuosi crossfitia.png

Kyykkymaksimi on ehkä hieman harhaanjohtava, koska en tiedä vuoden takaista oikeaa maksimiani, enkä tämänhetkistä takakyykyn ykköstä. Etukyykkyä kokeiltiin viime viikolla, joten sen perusteella kuvittelisin takakyykyn olevan nyt jo vahvempikin. Aloituspaino, josta tämä huima ”+100%” on laskettu, on taas se millä muistaakseni tein alkuun muutaman toiston sarjoja.

Punnerrukset kokeilin ihan varta vasten tänään aamupäivällä, ja olin itsekin yllättynyt kuinka monta meni yhteen putkeen.

Mitat-osa perustuu reilun vuoden takaiseen ja nyt muutama viikko sitten tehtyyn kehonkoostumusmittaukseen.

Kun otetaan huomioon, että vielä viime kesän alkupuolen jumppailin enemmän kuntosalin puolella ja vähän satunnaisemmin crossfitissa, ja alkusyksystä taas olin yli kuukauden saikkutauolla, pakko olla aika tyytyväinen näihin tuloksiin. Omakehu haisee, mutta siinähän haistelette. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Hyvinvointi Liikunta

Mustikkaherkku

Ostin vähän aika sitten Emmi-Liia Sjöholmin keittokirjan Viljaton kattaus. Viikonloppuna testissä olivat bataattiburgerit (nam!), mutta ehkä ensimmäisenä huomioni kiinnitti mustikkarahkan ohje. Niin, näitä makurahkoja voisi tehdä itsekin.

Tänään päätin kokeilla kyseistä reseptiä. Sovelsin hieman raaka-aineita sen mukaan mitä kaapista löytyi (vaihdoin pellavansiemenöljyn chia-siemeniin ja hunajan vaahterasiirappiin) ja kun kerran Kari Aihinenkin telkkarissa laittaa smoothieihin kaurahiutaleita, päätin minäkin kokeilla.

IMG_20150429_231605.jpg

Tällä reseptillä syntyy lusikoitava marjaherkku, joka muistuttaa maultaan hieman mustikkapiirakkaa. Itse söin näin illallisen jälkeen vain puolet ja säästin loput aamuksi, mutta väli- tai aamupalalla uppoaisi varmasti helposti koko annos.

MUSTIKKARAHKAHERKKU 

250g maustamatonta maitorahkaa

2,5 dl mustikoita (sulata pakkkasmustikoita hieman ennen käyttöä)

1 rkl chia-siemeniä (ei pakollinen)

kourallinen gluteenittomia kaurahiutaleita 

vaahterasiirappia tai muuta makeutusta maun mukaan 

ripaus kardemummaa

Surauta kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi massaksi. Lusikoi kulhoon ja nauti!

Ps. Mustikkaherkku toimii vielä paremmin seuraavana päivänä, kun kaurahiutaleet ovat saaneet turvota yön yli.

Kulttuuri Ruoka ja juoma Kirjat