Mitähän hittoa täällä tapahtuu?

Sunnuntai 8.5.2016

Saattelen Zadarissa kaksi vaihtariystävääni Wings for Life -juoksutapahtuman lähtöpaikoille. Rantabulevardi on täynnä lähtöön valmistautuvia juoksijoita, osa lämmittelee hölkkäämällä edestakaisin, yksi porukka tekee nurmikolla liikkuvuusharjoitteita. Musiikki soi ja tunnelma on korkealla. Lähtölaukauksen jälkeen suuntaan kaupungille etsimään lounasta. Minähän kun en juokse. Vaikka näytti tuo kyllä aika hauskalta.

Tiistai 10.5.

Johanna postaa Instagramiin ilmoittautuneensa Vaarojen Maratonille. Tänä vuonna kuulemma lähtöpaikat arvotaan.

Keskiviikko 11.5.

Googlaan ”polkujuoksu tapahtumat 2016”.

Käyn ostamassa vyölaukun, koska sille on varmasti käyttöä, vaikken oikeasti alkaisi juosta.

Perjantai 13.5.

Lähden testimielessä lenkille, ensimmäistä kertaa varmaan kolmeen vuoteen. Kun on kiva ilmakin, ensimmäinen päivä tällä viikolla kun ei sada. Kävelen sitten jos en jaksa juosta.

12:00

Kadulla hölkkääminen tuntuu tylsältä, kuten muistelinkin, mutta puistoon päästyäni alkaa sujua paremmin. Vilkaisen huvikseni GPS:ää: jo yli 5 kilometriä, eikä edes tunnu pahalta! Kävelen välillä sen verran, että ehdin juoda vettä, juoksen lisää. Juurakkoisilla pikkupoluilla unohdan, että jalkoja väsyttää, ja keskityn fiilistelemään vihreää luontoa.

Loppuajassa 1:02 olen yhteensä juossut ja kävellyt melkein kahdeksan kilometriä. Päätän lopettaa lähinnä siksi, että saavuin jo venyttelypaikalle.

14:50

Lähetän äidille viestin: ”Jos lähden Lappiin juoksemaan, lainaatko autoa?”

Lauantai 14.5. 13:24

Ilmoittautuminen sisällä Tunturikympille ja Kolin 14km:n arvonnassa. Minä, joka aloitan keskustelut liikunnasta: ”joo mä teen mitä vaan muuta mutten todellakaan juokse”, olen ilmoittautunut juoksukilpailuun, arpa(epä)onnen suosiessa jopa kahteen.

Mitä hittoa täällä oikein tapahtuu??

20160513_124332 (2).jpg

Ps. Kaikki mahdolliset vinkit juoksun harjoitteluun, erityisesti polku- ja maastojuoksuun, otetaan vastaan äärimmäisellä kiitollisuudella!

Hyvinvointi Liikunta

Superhelppo mansikkarahka

20160512_184410 (2).jpg

Täällä Zagrebissa tuoreita kotimaisia (siis kroatialaisia) mansikoita on ollut tarjolla jo monta viikkoa, ja kun puolen kilon rasia maksaa 1,5-2 euroa, mansikoiden kulutukseni on ollut aika suurta. Yleensä surauttelen mansikoista, banaanista ja luonnonjugurtista smoothietia, usein chia-siemenillä tai kaurahiutaleilla höystettynä, mutta toinen suosikkivälipalani on mansikkarahka.

Mansikkarahkan tekemisessä täällä on muutamia pieniä kompastuskiviä: rahkaa saa ainoastaan yhdestä kaupasta koko kaupungissa (suomalainen vaihtarikaverini vahvisti, ettei hänkään ole löytänyt sitä mistään muualta), ja mansikoiden kuljettaminen pyörän korissa kuoppaisilla kaduilla johtaa helposti siihen, että kotiin päästyä rasiasta löytyy lähinnä valmista mansikkasosetta. Jos näistä kuitenkin pääsee yli, itse mansikkarahkan valmistus on todella simppeliä!

Täkäläinen rahka on hieman paksumpaa ja tuorejuustomaisempaa kuin suomalainen, joten Suomessa tätä tehdessä voisi varmaan kokeilla myös rahkan ja tuorejuuston sekoittamista. Mausteita ja tilpehöörejä voi lisätä oman maun mukaan; kerran söimme tätä kavereiden kanssa jälkiruuaksi suklaalastuilla koristeltuna. Valmis rahka säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, jos siis todellakin maltat olla syömättä kaikkea kerralla.
 

Helppo mansikkarahka

250 g mansikoita
1-2 rkl ruokosokeria tai muuta makeutusta maun mukaan
1 tl vaniljajauhetta (ei pakollinen)
250 g maustamantonta maitorahkaa

Putsaa ja paloittele mansikat pieniksi paloiksi. Lisää sokeri ja vanilja. Sekoita rahkan kanssa. Nauti!

Koti Ruoka ja juoma