Polar M400

PSX_20170117_210744.jpg

Sain joulupukilta toivomani Polarin M400-juoksukellon. Nyt parin viikon käyttökokemuksella kello vaikuttaa pääosin oikein toimivalta ja hyödylliseltä apuvälineeltä treenaamiseen.

Kellon tärkeimmät ominaisuudet minun kannaltani ovat GPS ja sykkeen mittaus, joiden avulla tiedän juoksemani matkan, ajan ja millä sykealueella liikun. Kello ja siihen synkronoituva älypuhelinsovellus antavat myös välittömästi palautetta siitä, mitä ominaisuuksia harjoitus kehitti ja mikä on arvioitu palautumiseen kuluva aika.

Juoksun lisäksi kelloa voi käyttää myös muihin lajeihin. Esimerkiksi crossfitissa sykekäppyröiden seuraaminen on hauska kuriositeetti ja kierrosajan mittausmahdollisuudesta on kellotettavissa treeneissä konkreettista hyötyä. Uimaan kelloa on kuitenkin turha viedä: vaikka se kestää kastumisen, sykkeen mittaus ei toimi vedessä.

PSX_20170117_210602.jpg

Sykekäyrä tasamaan lenkillä (alussa ilmeisesti mittausvirhe), nopeus sinisellä. Vauhti lumikelillä omaan tasooni nähden reippaahko reilun 7min/km luokkaa ja syke jonkin verran aerobisen kynnyksen (vihreän alueen alareuna) yläpuolella.

20161226_185115.png

Sykekäyrä crossfit-treenissä, jossa tehtiin kaksi erilaista metconia. Ensimmäisessä syke kävi lähellä anaerobista kynnystä (punainen alue), toisessa meni selvästi sen yli. Ei ihme, että tunsi tehneensä!

Yksi kellon parhaita ominaisuuksia on mahdollisuus määritellä lajiprofiilit omille suosikkilajeilleen ja päättää, mitä näytössä näkyy minkäkin treenin aikana. Lisäominaisuuksia löytyy päivittäisen aktiivisuuden mittaamisesta valmiisiin juoksuohjelmiin, mutta itse en ole näitä ainakaan vielä kokenut tarpeellisiksi.

Yleisarvosana sanoisin, että kello toimii hyvin harrastelija- ja aktiivijuoksijalle, joka harrastaa muitakin kuivan maan lajeja. Omien asetusten tallentamisen jälkeen kelloa on helppo käyttää, tiedot tallentuvat selkeässä monella eri laitteella katseltavassa muodossa ja ainakin minulla akku kestää kevyesti useamman treenin. Aktiivisuurannekkeena isohkoa kelloa en viitsi pitää, mutta treeneissä en koe sitä ranteessa millään tapaa häiritsevänä. Triathlonistien kannattaa kutienkin harkita myös veden alla sykkeen mittaavaa mallia.

polar_m400_intro_hero_11.png

Tuotekuva Polarin sivuilta.

Kommentit (2)
  1. Kiitos kun kirjoitit tästä, itelläni on vastaava harkinnassa ja on kiva lukea oikeita kokemuksia ja arvosteluja. 🙂

    1. Kiva jos tästä oli apua. 🙂 Mulla ei toki ole vertailukohtia muista merkeistä, mutta tätä ainakin voin suositella. Kannattaa miettiä mihin lajeihin kelloa tarvii ja mitä asioita niistä haluu mitata ja vertailla vähän eri kellojen ominaisuuksia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *