Pro-vinkki tenttiin lukemiseen

image.jpg

Olen tässä pari viikkoa lukenut syksyn ensimmäiseen tenttiin, ja kahlannut läpi monta sataa sivua englanninkielistä kirjallisuusteoriaa. Alkuun lukeminen tuntui mahdottoman työläältä: viimeistään tunnin jälkeen rivit alkoivat hyppiä silmissä ja sama teksti piti tavata pariin-kolmeen kertaan, ennen kuin sisällöstä sai mitään tolkkua.

Sitten yhtenä päivänä keksin, että teenpä taukojumpaksi pari aurinkotervehdystä kesken lukemisen. Keskittymiskyky pomppasi samantien uudelle tasolle. Seuraavana päivänä päätin soveltaa samaa taktiikkaa systemaattisemmin: tehdä yhden asanan jokaisen kirjassa olevan väliotsikon kohdalla. Miten paljon sainkaan luettua!

Tässä siis se vinkki:

Aina, kun tenttikirjassasi (tai muussa työssäsi) on katkos, kuten luvunvaihto tai väliotsikko, nouse ylös, ja tee jokin liike.

Voit tehdä minkä tahansa jooga-asanan, kehonpainoliikkeen (viisi punnerrusta, kymmenen vatsarutistusta tms.), venytyksen tai vaikka rullailla minuutin ajan tennispallolla tai foamrollerilla hartiajumeja auki. Vaihtele liikettä joka tauolla. 

Aikaa on tarkoitus käyttää vain minuutti-pari, ja ainakin oman kokemukseni mukaan tämä lisää keskittymiskykyä ja sitä kautta prosessointinopeutta niin, että loppujen lopuksi lukemiseen käytetty aika saattaa jopa lyhentyä. Uskoisin, että menetelmää voi soveltaa myös mihin tahansa muuhun tarkkuutta ja keskittymistä vaativaan työhön.

Hauskoja lukujumppahetkiä, ja hauskuuttakaa tällä toki myös työkavereita ja kirjastontätejä!

image.jpg

Ylempi kuva on lavastettu, alempi esimerkki pään verenkiertoa lisäävästä asanasta.

Kommentit (6)
  1. Pitääpä tarkkailla yliopiston lukusaleja. Jos näkee jotain outoa, niin tietää ketä ”syyttää”. 😀

    1. xD Aivan. Ehkä tästä tulee kansanliike?

  2. Minustakin tenttiin lukeminen on välillä mahdottoman vaikeaa, täytyy siis kokeilla tätä ”taukojumppaa”! Kiitos vinkistä! 

    1. Eipä kestä! Muuttuu muuten myös tenttiinluku hauskemmaksi, kun pitää keksiä, mille mutkalle vääntäis itsensä seuraavalla tauolla. 😉

Kommentointi suljettu.