Vaarojen maratonille valmistautuminen

2016-09-29 14.05.13.jpg

Vaarojen maratonhan on jo ylihuomenna (mitä?! nytköjo??! apua!!), joten haluaisin jakaa kanssanne muutaman sataprosenttisesti autenttiseen kokemukseen perustuvan vinkin siitä, kuinka juoksutapahtumaan kannattaa valmistautua (tai sitten ei):

Harjoittelu. Osta viikkoa ennen tapahtumaa uudet lenkkarit ja sisäänaja ne reippalla intervallilenkillä. Panikoi seuraavat kolme päivää järkyttävää pohjejumia.

Ravitsemus. Googlaa toistuvasti netistä ohjeita maratontankkaukseen. Ahdistu niiden ristiriitaisuudesta. Jätä huomiotta se seikka, että olet itseasiassa juoksemassa vain 1/3:n maratonin matkasta. Panikoi siitä, että jännityksen vuoksi ruoka ei maistu etkä saa tankattua tarpeeksi. Syö varmuuden vuoksi suklaata.

Kehonhuolto. Suunnittele putkirullaavasi joka päivä. Roiku sen sijaan koneella koko päivä.

Henkinen valmistautuminen. Käy ennakkoon mielessäsi läpi tulevaa kisaa. Muodosta vahva mielikuva, jossa raahaudut maaliin toista jalkaa perässä vetäen vähintään tunti sarjasi toiseksiviimeisen maaliintulijan jälkeen. Muodosta myös vaihtoehtoisia mielikuvia, joissa mm. myöhästyt startista vessajonon takia, eksyt metsään ja kännykkäsi lakkaa toimimasta tai kisakeskuksen pankkikorttikoneet eivät toimi ja jäät ilman saunaa/ruokaa/juomaa maaliintulon jälkeen. 

Liikuntaharrastuksen ja muun elämän yhteensovittaminen. On täysin ymmärrettävää, ettet mitenkään pysty esimerkiksi kirjoittamaan gradua, koska Valmistaudut Urheilukilpailuun, mikä vaatii Keskittymistä (ks. edellinen kohta).

Kynsien huolto. Käy Sokoksen alesta mahdollisimman räikeitä kynsilakkoja, joilla voi maalata kannustuslauseen sormenkynsiin (opittu Sofia Kilpikiven Maratonmimmi-kirjasta).

Lepo. Mene tuntia suunniteltua myöhemmin nukkumaan, koska illalla klo 23 on paras mahdollinen aika kerrata Maratonmimmin juoksutapahtumaohjeet ja tehdä muistilistaa kisaa varten hoidettavissa asioista.

Kommentit (3)
    1. Mitä, etkö sä noudata tätä samaa??

      1. Joo ainakin kohdat ”henkinen valmistautuminen” (2 ekaa lausetta) ja kynsien huolto kuulostaa erittäinki tutulta 😀 

Kommentointi suljettu.