5 x asiat, jotka laskevat sykettä


Uuvuttavan syksyn myötä olen joutunut opettelemaan palautumista. Jep, opettelemaan. Musta on tullut ihan jäätävän huono laiskottelija ja just se olisi nyt tärkeä taito. Yritän tehdä päivän aikana tietoisesti asioita, jotka laskevat sykettä. Tästä sainkin idean listata niitä itselleni (ja teille). Jos vaikka niin muistaisin ne vielä paremmin arjessani. Ja joulunajan lähestyessä meistä jokaisen on hyvä ottaa arkirutiineihinsa asioita, jotka laskevat sykettä.

Ikkunasta tuijottelu

Kun matkustin työkseni, lentokoneesta tuli mulle miltei meditatiivinen paikka. Edelleen penkkiin istuessa syke laskee ja hengitys tasaantuu. Tosin juurinnyt ei tule paljon lenneltyä sattuneesta syystä.

Olen välillä päässyt tuohon rauhan tunteeseen myös junassa ja vastamelukuulokkeilla jopa metrossa. Rauhoittuminen vaatii ehdottomasti ikkunasta tuijottelua ja niitä maisemia. Ja mikä tärkeintä, ilman puhelinta. Uskon matkanteon rauhoittavuuden pohjautuvan siihen, ettei siinä hetkessä voi oikein tehdä mitään muuta kuin olla. Välillä myös tuijottelen vain keittiönpöydän äärestä ikkunasta aukeavaan puistoon ja se saattaa ajaa saman asian.

Hiljaisuus

Mainitsemani vastamelukuulokkeet on ollut (vai olleet?) yksi aikuisikäni parhaista rahallisista satsauksista. Saan niillä kotona hetken omaa aikaa ja julkisissa säästyn melusaasteelta. En aina edes kuuntele mitään, olen vain.

Toinen hiljaisuuden voiman paljastanut kokeilu oli meditaatio. Kokeilin sitä noin vuosi sitten. ”Siis maksoit kakskymppiä siitä, että pääsit huoneeseen istumaan hiljaa!” isäni nauroi ääneen tästä kertoessani. Nauratti muakin vähän, mutta totesimme tämän antavan nykyajasta hyvän kuvan. Hiljaisuus on kaiken rahan arvoista, arvokas asia ylipäätään.

Läheisyys

Olen aina pitänyt läheisyydestä. Siitä tulee lämmin ja turvallinen olo. Kotona olen ”se halailija”, nykyään saan onneksi purkaa osan tarpeistani koiraan. Koiramme mielestä haleja ei vaan voi olla liikaa. Eikä pusuja. Me ollaan sillä tavalla samanlaisia.

Pimeys

Vaikka yhdyn marraskuun kiroamiseen, kun on koko ajan vaan niin saakelin pimeää, on pimeydellä välillä rauhoittavakin vaikutuksensa. Se marraskuussa niin vaikeaa lieneekin – väsyttää ihan koko ajan. Rakastan pimeyttä joogasalin lattialla savasanassa maatessani, lenkkeillessäni ja tietysti nukkumaan mennessä. Juoksin ennen kaikki lenkkini pimeällä, sillä koin silloin keskittyväni paremmin tekemiseen, enkä siihen miltä näytän. Ja liikkeellä oli vähemmän ihmisiä.

Pehmeys

Pehmeä, upottava tyyny, iso bolsteri joogatunnilla, suuri lämmin kaulahuivi niskan ympärillä pakkasessa. Kaikki juttuja, jotka laskevat sykettä ja rauhoittavat olemaan läsnä hetkessä. Pehmeät elementit ovat aina olleet mulle mieluisia. Jos päivällä velvollisuuksia puurtaessa väsyttää, haaveilen pehmeästä tyynystä ja untuvapeitosta.

Mitkä jutut laskevat sun sykettä tai otatko jotain näistä käyttöön pian alkavan joulunajan keskelle?

Noora

Lue myös:

Antaa palautua

Helppoja tapoja relata vähän

Stressin oireet ja helpotuskeinot

Kommentit (2)
  1. Syötävä ihana koira 😍

    1. Joo, hän on <3 Lisää julkaisuja Nemosta löytyy tän linkin alta: https://www.lily.fi/blogit/smthng-good/tag/koira/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *