Jouluista tekemistä joka päivälle

Havahduin joulun tuloon, kun aattoon oli enää kaksi viikkoa. Olen aina ollut joulufiilistelijä. Rakastan kynttilöiden ja jouluvalojen kajossa istuskelua, niiden samojen leffojen läpikatselua ja tietysti leipomista! Nyt joulu on hiipinyt jo ihan nurkan taakse herättämättä mussa sen enempää tunteita. Päädyin tekemään listan, jossa on yksi joulumieltä tuova teko jokaiselle jäljellä olevalle 11 päivälle, päästäkseni kiinni joulun tuomaan vuotuiseen hyvään mieleen.

2 viikkoa jouluun

13.12. Suuntasin tänään hierojalle, josta kipaisin samalla reissulla hakemaan joululahjat kummipojalleni ja hänen pikkuveljelleen. Näiden 9- ja 10-vuotiaiden kundien elämä ei kaipaa enää yhtäkään tavaraa. Siirryin ostamaan heille vaatteita jo pari vuotta sitten ja molemmat ovat olleet aina noista valinnoistani innoissaan. Nyt halusin meille jotain yhteistä puuhaa ja päätin viedä pojat leffaan, kun välipäivinä kipaisen pohjoiseen.

Ostin samalla reissulla myös joulukukan 73-vuotiaalle Eilalle. En tunne Eilaa ennestään, vaan osallistuin Kotona Asuen Seniorihoivan joulumielikampanjaan. Ideana on käydä kukkakaupassa ja valita joulupuusta nimikortti, ketä haluaa ilahduttaa sekä kukka, millä sen tekee. Korttiin kirjoitin pienen tervehdyksen ja oman nimeni. Toivottavasti Eila ilahtuu!

Päivän joulumielisaldo 6/5!

14.12. Huomenna vietämme pikkujouluja ystäväni kanssa vähän erilaisissa merkeissä. Lupasimme mennä hoitamaan toisen ystäväni kolmea alle 3-vuotiasta, että vanhemmat saavat vähän kahdenkeskistä aikaa. Ohjelmassa on mm. piparinleivontaa, saa nähdä, mitä siitä tulee.

Luvassa on myös jokavuotinen vierailu Tuomaan markkinoilla. Luin tänään, että siellä voi maistaa uutta kuumana tarjoiltavaa jouluomena-Jaffaa ja se alkoi kiinnostaa. Toivon lisäksi löytäväni uudet talvikintaat sekä joulusinappia kaappiin aattoa iodottamaan.

15.12. Sunnuntaina menemme puolisoni lähikirkon joululauluiltaan. Nuorena lauloin koulun kuorossa ja joululauluillat olivat perinne. Pk-seudulla en ole juuri kirkossa frendien häitä lukuunottamatta käynyt, mutta hetken mielijohteesta ehdotin lauluiltaa selattuani Kirkko ja kaupunki-lehteä. Vitsailin jo, että laulutaitoni ja innostukseni yhdistelmänä voi syntyä jotain tällaista (video linkki).


Viikko jouluun

16.12. Maanantaina ajattelin tekaista porkkanalaatikon. Teen joka joulu itse piparitaikinan ja porkkanalaatikon sekä mummon ohjeella karjalanpiirakat. Porkkanalaatikon ohje on vilahtanut blogissakin, löydät sen täältä.

17.12. Yksi perinne, jota olen hieman muunnellut matkalla, on jouluvalolenkki. Ei ole parempaa motivoijaa lähteä ulkoilemaan kuin matka katselemaan naapuruston jouluvaloja. Lähistöllämme on muutama upea piha, jossa hommaan todella panostetaan!

18.12. Keskiviikkona ajattelin käydä hakemassa Kolmen sepän patsaalla olevista joulukojuista saaristolaisleivän ja joulusinapin ystävälleni, jolle menemme kyläilemään. Tuo leipä on ihan parasta ja konjakkisinappia syön porkkanalaatikon kanssa, sillä kinkku ei ole mun juttu lainkaan.

19.12. Tässä kohtaa teen jääkaappiin vielä yhden piparitaikinan, josta leivon herkut aatoksi. Piparitaikinan helpon ohjeen löydät täältä. Piparit koristellaan aattoaamuna.

20.12. Ystäväni kutsui meidät perjantai glögille. Jos ehdin, saatan tehdä joulutorttuja vietäväksi. Olemme tämän kyseisen kaverini kanssa onnistuneet ostaaman yhtenö jouluna tosillemme tismalleen samat joululahjat, keskustelematta mistään asiaan liittyvästäkään etukäteen. Joulunaikaiset vierailumme ovat jo melkein perinne, sillä olemme asuneet koko elämämme lähes aina samassa kaupungissa, muuttaenkin yhtäaikaa. Kirjoitin viime jouluna myös samaisen ystäväni mulle ulkomaille lähettämästä yllätyksestä. Tarinan löydät täältä.

21.12. Jouluaattoa edeltävän viikonlopun pikkujoulut ovat puolisoni kavereiden perinne. Ajankohta on ihan loistava, sillä tuossa vaiheessa valmistelut on jo tehty ja voi keskittyä kunnolla fiilistelyyn. Meillä on pikkujouluissa myös joka vuosi teema ja viime vuonna bileissä vieraili myös palju.

22.12. Sunnuntai menee todennäköisesti bileistä toipuessa, joten tässä on täydellinen hetki heittäytyä pitkäksi sohvalle chillaamaan joulusuklaan ja -elokuvan kanssa. Tai pitsan, you name it!

Jouluviikko

23.12. Aatonaattona ajattelin töiden jälkeen kyhätä kasaan jouluisen kakun aaton jälkkäriksi. Menemme jouluksi puolisoni sukulaisiin ja leipomuksistani jo hieman tunnettuna, on makea jälkkäri meidän vastuulla. Mies tosin on lähinnä avuksi maistamisessa.

24.12. Jouluaaton aamuna herään aikaisin tai oikeastaan siirryn nukkumaan alakerran sohvalle TV auki. Keitän puuron ja kiisselin, lämmitämme saunan ja sitten suuntaamme joulunviettoon.

Kerro kommenteissa sun jouluperinteistä ja miten laskeudut kohti aattoa?

Noora

Lisää jouluaiheisia postauksia 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *