Mitä Nemolle kuuluu?

Labradorinpentumme Nemo täyttää ensi viikon alussa 7 kuukautta. Aika on mennyt valtavan nopeasti ja arki muuttunut radikaalisti koiranpennun myötä. Vaikka tämä reilu puolen vuoden yhdessäolo on ajoin ollut ryttyistä, on se antanut myös valtavasti. On mahtava katsoa pienen karvakasan aivoituksia ja pohtia, mitä se tilanteista ajattelee. Ja vaikka hampaat ovat kiinni milloin ranteessa ja milloin housunlahkeissa, täyttyy mieli rakkaudesta pennun nukahtaessa illalla syliin tai sen välittömään läheisyyteen.

Uusia taitoja

Kävimme Nemon kanssa pentukurssin, jonka myötä olemme saaneet vahvistettua istumista ja sitä kautta rauhoittumista, kun kierrokset meinaavat nousta. Ihmisten ja etenkin muiden koirien ohittaminen lenkillä on vähän vielä vaiheessa etenkin, jos mukaan ei tullut nakkia tai ihapullaa. Samat eväät toimivat asioiden jättämiseen, kun etujalat lähestyvät pöytäliinaa ja suu hedelmäkorissa lepäävää banaania. Tai kun takajalat valmistautuvat ponnistukseen kohti vaaleaa sohvaa, johon karvaturrilla ei ole mitään asiaa.

Uusia sanoja

Tiesitkö, että koira voi oppia muutamana ensimmäisenä elinvuotenaan jopa 200 sanaa? En ollut koskaan ajatellut asiaa, mutta alan uskoa siihen. Nemo tietää jo seuraavien sanojen merkitykset:

Heippa = jos huudan tämän, kun hän painelee yksin takapihalle, tulee kaveri välittömästi takaisin pelossa, että minä lähden sillä aikaa johonkin. Sama toimii välillä lenkillä, kun Nemo jää haistelemaan samaa nurkkaa pitkäksi aikaa. Ei siis tajua olevansa siinä hihnassa kiinni, joka mulla on kädessä.

Lelu = olin niin ylpeä, kun Nemo ekaa kertaa haki lelun mun sitä pyytäessä. Olin hokenut sille lelua aina leikkiessämme ja hän oli vihdoin yhdistänyt sanan ja esineen. Pallon ja lelun erottaminenkin onnistui hetken, mutta nyt tulee taas se, mikä on lähimpänä. Nemolla on myös tapana tuoda mulle eri lelu kuin puolisolleni, sillä mun kanssa pääsee leikkimään useammin vetoleikkejä.

Mennään = tätä sanaa käytetään, kun ulos lähdetään yhdessä.

Etsi = piilotamme usein ainakin toisen päivän ruoista eri paikkoihin alakerrassa. Näin Nemo pääseee käyttämään etsimiseen hajuaistiaan, joka taas väsyttää koiraa ja tyydyttää siten aktiivisuutta. Sanalla etsi, Nemo tietää heti, että nyt on jossain namia.

Käskyt = Istu, kivet (tassu), paikka, jätä, odota ovat niin ikään osa pennun sanavarastoa. Niitä vaan tottelee edelleen vaihtelevasti. Korvat ovat välillä koristeena, kuten kultaisennoutajanpennun omistava ystäväni osuvasti sanoi.

Terveys

Terveyden osalta Nemolle kuuluu osin vähän huonoa. Etutassun ontumisen jatkuttua noin viikon, veimme kaverin lekuriin ja saimme ortopedilta ikäviä uutisia. Kuvissa näkyi jotain erikoista. Nyt tarkkailemme vointia pari viikkoa ja jatkamme sitten tähystyskuvauksiin. Toivottavasti huoli olisi turha, mutta ennen tähystystä on liian aikaista sanoa mitään. Kipulääkkeet ovat auttaneet kipuun ja rauhoittaneet Nemoa tosi paljon. Toisaalta rauhallisuus on hyvä asia, mutta kipua en toivoisi pennulle ikinä. Mieluummin ottaisin sen vaikka itse.

Kaverit

Nemon ystävä Simba muutti Norjaan, mutta Nemo on deittaillut säännöllisesti kahta tyttöä, Pihkaa ja Herttaa. Pihka on englanninspringerspanieli, jolle Nemo on esitellyt kotikulmiensa koirapuistoa. Lajitoveri Hertan kanssa on taas leikitty hänen takapihallaan. Toivoisimme Nemolle enemmänkin koirakavereita, tosin kaikki paini on nyt tuon jalan vuoksi tauolla.

Koti

Nemon huone sai tällä viikolla uutta sisustusta, kun teimme riski-moovin ja ostimme sinne työpöydän ja -tuolin. Laitoimme hauvan ensin varovasti portin taakse huoneeseen ja menimme itse alakertaan. Homma sujui ihan hyvin. Nyt kalusteet ovat säilyneet ehjinä jo kaksi yötä. Tätä kirjoittaessa Nemo on ekaa kertaa kotona yksin yli 6 tuntia – toivottavasti pöydän jalat eivät ala nytkään kiinnostaa. Tuolin nostin varmuudeksi eteiseen.

Nemo somevaikuttajana

Pääsimme Nemon kanssa jo kahdesti mukaan Mustin ja Mirrin vaikuttajakampanjaan. Ensimmäisellä kerralla esittelimme yhtä Nemon suosikkiulkoilupaikoista ja toisella kertaa testasimme korahierojaa Musti ja Mitti Eastonissa PentuKaveri-asiakasohjelman puitteissa. Oma Instagramini on vielä niin pieni, että nettosimme tästä noin 15 euroa / kerta. Rahat menevät lyhentämättöminä Nemon harrastuksiin ja tarvikkeisiin.

Onko teillä kotona koirakavereita?

Noora

P.S. Ota haltuun myös @smthngblogi Instagram-tili, ellet vielä ole sitä tehnyt.

 

Lisää juttuja Nemosta:

Koiranpentu ja 20 ystäväkirjakysymystä

Instagram-synti, johon itsekin syyllistyn

Mitä opin elämästä koiranpennun kanssa viikossa x 10

Meille tulee koira + nimi-dilemma

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *