Pienet arkiset asiat, joista huomaan kierrosteni olevan koholla

Olen huono rauhoittumaan. Sohvaan liimaantuminen on nykyään kertakaikkisen mahdotonta ainakaan ilman puhelinta. Musta se on vähän surullista. Haluaisin osata rentoutua ohjelmia katsellen ja keskittyä tuolloin vain niihin.

Rauhattomuuteni näkyy myös tylsien hetkien välttelynä. Liian tyhjä kalenteri aiheuttaa välittömästi tarpeen ohjelmoida sinne menoja. Viikonloppu ilman suunnitelmia tuntuu siltä kuin ei eläisi ollenkaan. Ei tule varmaan yllätyksenä, että tällainen elämä uuvuttaa. Siksi olen opetellut hiljattain tietoista hidastamista ja kiireen tunnistamista ennen kun tilanne käy liian tukalaksi.


Näistä pienistä asioista huomaan kierrosteni olevan koholla

Alan pohtia, että skippaisin treenit. Ensimmäinen merkki siitä, että elämän prioriteetit eivät ole täysin kohdallaan. Liikunta on mulle henkireikä – on huomattavasti järkevämpää aloittaa karsiminen jostain muualta.

Ystävien näkeminen aiheuttaa stressiä. Jaksankohan olla sosiaalinen? RINGRINGRING hälyytyskellot. Näiden tapaamisten jälkeen huomaan lähes aina jännittäneeni turhaan, mutta tunne on hyvä hoksotin siitä, että jostain pitää nyt karsia energiasyöppöjä.

Kasat kertyvät kotinurkkiin, enkä ”ehdi” (lue: jaksa) tehdä niille mitään. Mun kaaos näkyy aina kääntöpaikalle jätettyinä kasseina, takkeina, vaatteina ja papereina. Tosin nykyään kamat menevät parempiin suihin (woof woof), jos jäävät liian esille lojumaan.

Alan unohtaa asioita. Alan vaikka täyttää pyykkikonetta ja tunnin päästä havahdun, etten laittanut sitä päälle. Tai alan maksaa laskua, menen someen ja illalla huomaan, että lasku on yhä maksamatta. Muisti on liian täynnä ja mieli kuormittunut. Olisi aika pysähtyä.

Ja sitten on nää elämän perustarpeet, kuten unen häiriintyminen, stressin myötä kasvava makeanhimo ja kehon rasitukset, jotka haittaavat liikkumista tai tuntuvat ikävinä vatsakipuina.

Mistä sä huomaat omien kierrostesi kohoamisen? Onko ne arkisia juttuja vai kenties havaintoja hyvinvoinnissa? Kerro kommenteissa!

Noora

Aiheesta myös:

Oletko uudelleen ohjelmoinnin tarpeessa?

Stressin oireet ja helpotuskeinot

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *