Ladataan...

 

Kevät alkoi nyt, tuumin kun kävelin tänään keskustan lumettomia katuja kevein askelin. Teki mieli kiljahdella ilosta ja heittäytyä spontaanisti asfaltille makaamaan. Oikeastihan kevät alkaa keskiviikkona 20. maaliskuuta. Mutta se ei niinkään kiinnosta tällä hetkellä. Henkilökohtainen kevääni alkoi juuri tänään. 

Jotain tuo salamannopea lumien sulaminen ja auringonpaiste on tehnyt aivoilleni, sillä tunnen itseni taas minuksi ensimmäistä kertaa kuukausiin. En osaa selittää tätä tunnetta yhtään sen paremmin, kuin en sitäkään, miksi marraskuusta eteenpäin olo on niin vaikea. 

Varjot ovat aloittaneet taas tanssinsa meidän asunnon seinillä, työpäivän jälkeen ei ole pilkkopimeää, uskaltaa käyttää taas muitakin kuin tarktoripohjaisia kenkiä, eikä tarvitse pelätä henkensä edestä kerrostalojen edustalla kävellessä. Tunnen oloni nuoreksi, innokkaaksi, energiseksi ja aavistelen että uusia seikkailuja odottaa joka kulman takana. 

Tekee taas mieli olla spontaani ja hullutella hiukan enemmän. Innostavan aamupalaverin ja lounaan jälkeen ehdotin poikaystävälle, että menisimme Torniin lasillisille. Hän torppasi idean, mutta huomaan että keväinen into on tarttunut häneenkin. Tällä hetkellä asunnossa pauhaa hyväntuuliset kappaleet aina 70-luvun discohiteistä La bambaan. Yleensä äänimaisema täällä on melko mollivoittoista.

Olo on kuin pöydällä seisovan kirsikankukkien nupuilla. Ne eivät ole vielä auki, mutta luotan siihen että niiden aika on ihan pian.

Ja perjantaikin vielä kaiken kukkuraksi. Aion valvoa niin myöhään kuin huvittaa ja viettää illan ikkunalaudalla vilttiin vuorautuneena ihmiskääryleenä, kasvonaamio naamalla ja kirja kädessä. 

Ihanaa viikonloppua!

 

 

Ladataan...

Ladataan...

Kerroin insta storyn puolella viikonloppuna luvanneeni lukea tänä vuonna enemmän romaaneja. Hiukan sen jälkeen ystävältäni tuli viesti, jossa hän kysyi olenko jo Goodreadsissa? Se oli minulle etäisesti tuttu sovellus, mutta en ollut koskaan tutustunut siihen kunnolla. Nyt latasin sen ja paria tuntia myöhemmin selasin sitä edelleen haltioituneena.

Kyseessä on siis tavallaan lukutoukkien oma sosiaalinen media. Siellä voit esimerkiksi tehdä itsellesi lukuhaasteen vuodelle 2019. Itse laitoin tavoitteeksi 15 kirjaa, mutta tällä innolla ja tahdilla se varmaan tulee menemään rikki jo ennen kesää. Voit yhdistää sovelluksen facebookiin, jolloin löydät helposti ystäviksi omat fb-kaverit. Ja sitten se mielenkiintoisin osuus alkaakin. Näet, mitä kirjoja ystäväsi lukevat, ovat lukeneet ja miten he ovat niitä arvostelleet. Arvosteluksi riittää tähdet 1-5, mutta monet ovat kirjoittaneet myös hiukan omia fiiliksiä kirjan ympäriltä. 

Voit lisäillä omalle "Want to read" listalle mielenkiintoisia kirjoja. En muista milloin olisin ollut viimeksi näin innokkaana aloittamaan uusia romaaneja. Kun seuraavan kerran menen kirjastoon, on lainauslistani pitkä! 

Olen myös niitä ihmisiä, jotka rakastavat listoja ja saan tyydytystä siitä kun pääsee laittamaan rastin ruutuun tehdyn työn merkiksi. Siksipä tämä konkreettinen lukutavoite motivoi tarttumaan kirjaan hiukan useammin. Tällä hetkellä minulla on poikkeuksellisesti useampi kirja kesken samanaikaisesti. Liikkuessani nappaan kevyen ja ohuen kirjan mukaan raitiovaunuun, illalla luen toiseen maailmaan vievää paksua ja jännittävää romaania ja nukkumaan mennessä annan äänikirjan tuuduttaa minut uneen.

Kyselin myös teidän toiveita lukemisaiheisiin postauksiin ja niitä tuli mukavasti. Paljon toivotteiin lukuvinkkejä eri aiheista, mutta muutamat toivoivat myös postausta siitä, miten lukumotivaation saa kohdalleen. Itselläni tähän auttaa sama kuin oikeastaan mihin tahansa. Se, että yksinkertaisesti aloittaa. Lupaa vaikka yhtenä iltana lukea 10 sivua jostain kirjasta. Jos kirja on hyvä, se vie mukanaan ja tulee varmasti luettua enemmänkin. 

Ja omalla kohdallani ainakin nälkä kasvaa syödessä. Kun on pitkästä aikaa lukenut jonkun koskettavan, ajatuksia herättävän ja kauniin kirjan, tekee mieli tarttua seuraavaan saman tien. Suosittelen myös jättämään kirjan kesken, mikäli se tuntuu siltä ettei se oikein lähde. Maailma on hyviä kirjoja pullollaan, joten ei kannata haaskata omaa aikaansa lukemalla jotain mikä ei inspiroi. 

Kuva: Sara Vanninen

Ladataan...

Pages