5 x 3 Hyvää asiaa

DSC_7703.jpg

 

Sara haastoi minua tekemään tällaisen pienen listauksen elämän mukavista asioista. Täytyy myöntää että se tuli juuri oikeaan paikkaan. Tällä hetkellä on nimittäin ollut helppo ajautua sellaiseen negatiivisten ajatusten kierteeseen. Yöt ovat olleet paradoksaalisesti täynnä painajaisia ja silti uni on jäänyt todella vähälle. Töitä on ollut paljon, ja helmikuussa koittavat reissut tiukentavat aikatauluja entisestään. Asuntoasia on kummitellut mielessä, sillä odottelemme tietoa siitä, käyttääkö joku lunastusoikeutta. Kuitenkin jo lukiessani Saran omia listoja, parani mieli huomattavasti. Tajusin, kuinka nytkin kaikki huolenaiheeni on käännettävissä myös positiivisiksi asioiksi. Miksi ajattelisin vain niitä kääntöpuolia, kun voi iloita kaikesta siitä hyvästä? 

Suosittelen ehdottomasti kaikkia tekemään tällaisen listan, tai ainakin miettimään näitä mielessään. 

Kolme hyvää asiaa päivissäni

Omanlaiset aamut. Olen hiukan huono aamuihminen, jonka takia yrittäjän arki sopii varsin hyvin minulle. En yleensä sovi mitään palavereja kovin aikaiseksi, mikäli minun on mahdollista siihen vaikuttaa. Rakastan sitä että voin nukkua puoli tuntia pidempään, mikäli illalla ei uni ole tullut helposti. On myös ihanaa, kun poikaystäväni tulee herättelemään minua ja tiedän että kahvi on jo keitetty. Joskus raahaudun arkiaamunakin peiton kanssa sohvalle ja katson aamiaisen yhteydessä vaikka yhden jakson jotain sarjaa. Vaikka yrittäjyyttä on takana jo monta vuotta, en koskaan ota tätä itsestäänselvyytenä vaan osaan arvostaa sitä joka aamu. 

Treenit. Käyn usein treenaamassa ennen lounasta, joka on myös yksi yrittäjän aikataulujen plussapuolista. Silloin salilla on aina tilaa, energiatasot ovat vielä korkealla, saa iltapäivään ihan erilaisen latauksen ja jaksaa istua taas koneella myöhäänkin illalla. Pieni liikuntatauko tekee myös todella hyvää luovuudelle, sillä vaikka ajatukset olisivat kuinka solmussa, on treenin jälkeen taas hiukan kirkkaampi mieli. 

Suihku. Se hetki, kun illalla painelee suihkuun, on yksi päivän parhaista. Saa hetken aikaa itselleen ja puhdistautuu jollain tapaa myös henkisesti päivän rasitteista. Sen jälkeen en enää tee työjuttuja tai muutakaan ”järkevää” kuten siivoa, vaan loppuilta on pyhitetty mukaville jutuille. Yhdistän shampoon tuoksunkin sellaiseen rentoon yökkärissä hengailuun, kynttilöiden polttamiseen ja lempisarjojen tuijotteluun. Tälläkin hetkellä minulla on kasvikset uunissa ja kylpytakki jo valmiina päällä. Kun saan postauksen julkaistua, hipsin suihkuun ja sen jälkeen alkaa laatuaika poikaystävän ja illallisen kera. 

Kolme hyvää asiaa minussa

Huumorintaju. En ota itseäni liian vakavasti, vaan osaan nauraa lähes kaikelle. Olen vasta aikuisiällä tajunnut, millainen rikkaus se on. Vaikka kaikki olisi mennyt päin mäntyä, löydän yleensä tilanteesta jotain huumoriarvoa. Ilman huumoria monista tilanteista olisi paljon vaikeampi selvitä. 

Nopeus. Olen ollut pienestä asti nopea lähes kaikessa. Oli kyseessä sitten kokeen tekeminen (piinaavinta oli ylppäreissä joutua istumaan se 3 tuntia ennen kuin sai lähteä), huoneen siivoaminen, päätöksien tekeminen, kirjan lukeminen, käveleminen tai juokseminen, olen nopea. Nopeus näkyy myös muissa asioissa, sillä saatan kiihtyä nollasta sataan sekunnissa, mutta seuraavassa olenkin jo päässyt yli suuttumuksesta. Innostun myös hyvin äkkiä uusista asioista, eikä minua tarvitse suostutella juurikaan mukaan. Teen suuriakin suunnitelmia hyvin pienellä mietintäajalla ja pystyn mukautumaan muuttuneihin olosuhteisiin äkkiä. 

Rehellisyys. Olen välillä ehkä vähän turhankin rehellinen, mutta kerron mielummin suoraan mitä ajattelen, kuin puhun selän takana. En muutenkaan puhu muista ihmisistä mitään sellaista, mitä en voisi heille kasvotusten sanoa, silloin kun he eivät ole paikalla. Saatan myös helposti puuttua muiden puheisiin, mikäli joku arvostelee toista ihmistä minulle esimerkiksi ulkonäöstä tai muusta asiasta johon ei voi vaikuttaa. Pidän todella luotaantyöntävänä sellaista pahantahtoista juoruilua ja siitä tulee todella raskas olo. Rehellisyys menee myös kumpaankin suuntaan ja arvostan suunnattomasti sitä, että minulle voidaan olla myös suoria. En mene rikki kritiikistä, vaan koen että mieluiten kuulen sen, jotta voin jatkossa pyrkiä olemaan hiukan parempi. 

DSC_7711.jpg

Kolme hyvää asiaa elämässäni

Ihmiset. Ehkä hiukan kliseinen vastaus, mutta hitsi miten onnellinen olen kaikista tyypeistä elämässäni. Mulla on ihana, huumorintajuinen ja vähän myös hullu suuri perhe. Kourallinen ystäviä, joiden valmis olisin tekemään ihan mitä vain, ja tiedän että he ajattelevat samalla tavalla myös minusta. Iso kaveriporukka, joka vain kasvaa kasvamistaan ihmisten löytäessä kumppaneita ja saadessaan jälkikasvua. Maailman parhaat työkaverit, joiden kanssa pääsen kohta jakamaan toimiston ja tietenkin maailman paras poikaystävä. 

Työ. Melko usein pysähdyn miettimään sitä, kuinka huikeaa on että saan tehdä työkseni sitä mitä nyt teen. Jo se, että on työpaikka, on mielestäni ehdottomasti kiitollisuuden aihe. Ja kun se on vielä sellainen, missä kokee jatkuvasti haastavansa itseään, voi käyttää luovuuttaan, saa tavata mielenkiintoisia tyyppejä ja nauttii joka päiväisestä arjestaan, on aika hemmoteltu olo. 

Terveys. Todella tärkeä palikka onnellisuudessa ja sen arvon valitettavasti huomaa usein vasta silloin kun sen uhkaa menettävänsä. Olen todella onnellinen siitä, että kroppani jaksaa joka päivä paremmin treenien ansiosta, sisuskalut voi hyvin terveellisen ruokavalion myötä ja pääkoppakin on pysynyt hyvin kasassa. Nämä ovat asioita, joita en halua koskaan ottaa itsestäänselvyytenä.

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

Häät. Yksi parhaista ystävistäni menee naimisiin ja saan kunnian toimia kaasona. Itkettää jo valmiiksi koko päivä, sillä siitä tulee varmasti kesän ikimuistoisimpia. Myös kaikki häiden oheistoiminta, kuten polttarit ja häitä seuraava italian matka hääparin ja kaveriporukan voimin tulee olemaan varmasti todella hauskoja! 

Asunto. Huomenna meille vihdoin selviää, saammeko ostettua elämämme ensimmäisen yhteisen kodin. Jo pelkkä asunnon ajatteleminen aiheuttaa kylmiä väreitä ja perhosia vatsanpohjaan. Uskon, että tulemme viettämään siellä todella onnellisia hetkiä. Olen myös iloinen siitä, että pääsemme vihdoin tuohon asuntosäästämiseen kiinni. 

Matkat. Viime vuonna reissasin paljon, mutta hyvin vähän poikaystäväni kanssa. Laukkujen pakkaamisesta alkoi tulla jo hiukan katkeransuloista, kun  samalla oli ihana lähteä, mutta toisaalta harmitti kun yhteinen aika jäi niin pieneksi. Tänä vuonna siihen on tulossa muutos, sillä pääsemme pitkästä aikaa taas yhdessä reissaamaan. Tässä kuussa kävimme jo länsinaapurissa viikonloppureissulla ja helmikuussa on vuorossa Nycin reissu yhden työjutun takia ja siitä jatkamme Belizeen tekemään toista projektia. Ihan sairaan kivaa!! 

DSC_7680.jpg

Kolme hyvää asiaa blogissani

Fiksut lukijat. Täällä on yleensä todella kiva keskusteleva ilmapiiri, ja kritiikkikin on järkevää. Ilman teitä tässä ei olisi mitään järkeä. Olen oppinut teiltä ihan hurjan paljon itsestäni, maailmasta ja avartanut omaa pientä kuplaani hiukan isommaksi, täällä lisää siitä. 

Laaja aihealue. Vaikka yleensä sanotaan, että blogin aihepiiri pitäisi rajata mahdollisimman tarkkaan, nautin siitä että täällä ei juuri ole rajoja. Voin yhtälailla kirjoittaa sijoittamisesta ja seuraavana päivänä höpistä treenijuttuja. Blogi elää kirjoittajansa ja lukijoiden mukana ja rakastan myös sitä, kun teiltä tulee ehdotuksia juttuihin.

Historia. Ilman blogia monen moni asia olisi jo varmasti unohtunut monta asiaa vuosien varrelta. Vanhoja juttuja on hauska selata päiväkirjamerkintöjen tapaan myöhemmin. On myös hauska katsella, millainen ilma on ollut tasan 3 vuotta sitten tänä päivänä tai minkälaisia oivalluksia on käynyt läpi. Kaiken kaikkiaan nämä vuodet ovat antaneet minulle enemmän kuin olisin koskaan osannut edes toivoa. Sydänystäviä, huikeita työjuttuja, mitä upeampia reissuja ja osaamista todella laaja-alaisesti. Tässähän ihan herkistyy kun miettii vuosia taaksepäin ja sitä tilannetta, mistä kaikki alkoi. 

En haasta ketään eksklusiivisesti, vaan toivon kaikkia tämän lukeneita bloggaajia tarttumaan haasteeseen! Mikäli kirjoitatte oman listanne, tulkaa ehdottomasti linkkaamaan se myös kommenttiboksiin. Näitä on IHANA lukea!

Pictures: Sara Vanninen

 

Kommentit (1)
  1. Ihana postaus, tätä oli tosi kiva lukea! Ja kuvat on niin aurinkoisia 🙂 Innostuin itsekin kirjoittelemaan samanlaisen listauksen, käy kurkkaamassa: http://www.lily.fi/blogit/pilvi-daily/5-x-3-ihanaa-asiaa-elamassani

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *