Herkulliset kukkakaalit uunissa

Sanoinkin aiemmassa postauksessa, että kehoni vaatii yleensä lämintä ruokaa ja se tunne vain voimistuu aina näihin aikoihin vuodesta. Niinpä olen yrittänyt tehdä salaateistakin hiukan lämpimämpiä versioita. Eilen todella maukkaita kukkakaaleja uunissa. Pohjalle laitoin keitettyjä punajuuria, tummaa lehtikaalta, kvinoaa,  miniluumutomaatteja ja avokadoa.

Jälkikäteen mietin,että kukkakaalit olisi voinut pyöräyttää kastikkeen kanssa jossain rasiassa, niin sen olisi saanut joka paikkaan. Nyt vain laitoin lusikalla sitä jokaisen suupalan päälle. Näitä tulee kyllä kokkailtua vielä uudestaankin, joten pitänee kokeilla silloin!

Rapeat kukkakaalit

Ainekset (2 annosta)

1
kukkakaali
2 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
soijaa
1 rkl
ketsuppia
1 rkl
oliiviöljyä
1/2
limen mehu
1 tl
paprikajauhetta
8 min
{
AKTIIVINEN 8 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Leikkaa kukkakaalista pieniä suupaloja, levitä ne pellille ja laita 200 asteiseen uuniin 10 minuutiksi. Sillä aikaa sekoita kastikeainekset. Ota pelti pois, valele kukkakaalit kastikkeella ja laita vielä 6-10 minuutiksi (kunnes pinta on saanut kivasti väriä) takaisin uuniin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *