Ärsyttävä paljas iho

DSC_1865.jpg

Olen kuullut yllättävän monta kertaa jonkun kritisoivan rankasti ihonmyötäisiä, tai vatsan/reidet paljastavia treenivaatteita. Usein tähän sisältyy myös oletus siitä, että ainoa syy niiden pitämiseen on oman vartalon esittely tai sitten vaihtoehtoisesti sanellaan, minkäkokoiset ihmiset niitä saisi pitää. Olen jopa kuullut, että lyhyessä treenitopissa treenaaminen ärsyttää kanssatreenaajia.

Kun olen kysellyt, onko tähän ärsytykseen joku erityinen syy, tai onko intiimit paikat vilkkuneet tai jotain muuta ikävää tapahtunut, olen saanut vastaukseksi että ”kunhan vaan ärsyttää”. Siiiiiiis mitä?! Joku siis menee kuntosalille tiirailemaan toisten ihmisten selluliitteja, vatsamakkaroita tai pyykkilautavatsoja ja ahdistuu näiden katselusta niin, että oma treeni menee ihan pilalle?

Kun koitin kovasti ymmärtää, mikä tässä hiertää, pääsin ehkä lähimmäksi miettimällä kuinka itseäni ärsyttää erilaiset hajut ja äänet, enkä osaa niitä oikein järkeillä tai selittää että mikä niissä nyt niin harmittaa. Ehkä muiden treenivaatetus aiheuttaa samanlaisia tunteita muissa ihmisissä.

Ymmärrän toki myös sen, että pukeutumisella osoitetaan tietynlaista kunnioitusta muita kohtaan, jonka takia tiettyihin tilaisuuksiin tulee pukutua jollain erityisellä tavalla. Itsekin katson hiukan kieroon hienoon juhliin risaisissa farkuissa tai juoksulenkkareissa tullutta tyyppiä. Sen sijaan olen sulkenut urheilun kaikkien pukukoodien ulkopuolelle ja ajatellut että sitä saa harrastaa ihan minkälaisissa vaatteissa tahansa. 

Omat treenini teen kotona tai urheilukentällä, joten saan rauhassa urheilla juuri sellaisissa vaatteissa missä haluan. Yleensä urheilukentälle lähtiessä puen mahdollisimman monta kerrosta, jotta voin sitten vähennellä niitä treenin edetessä ja pukea taas lämpimämmin päälle kotimatkalle. Kesällä heittelin korista pelkissä shortseissa ja urheiluliiveissä, sillä pojat olivat ilman paitaa.

Rakastan teknisiä ihonmyötäisiä urheiluvaatteita, sillä omalla kohdalla ne jopa parantavat omaa suoritustani. Pidän myös siitä ryhdikkäästä fiiliksestä, minkä saan jo heti treenitrikoot päälle kiskoessani. Joskus teininä juoksin lenkkiä paksuisissa collegehousuissa ja puuvillapaidassa. En jaksaisi niissä tamineissa tänä päivänä juosta varmaan bussipysäkkiä pidemmälle. En kuitenkaan puutu siihen jos joku muu haluaa treenata niin. 

Mitäs mieltä siellä ollaan, ärsyttääkö jos napa tai paljaat reidet vilkkuvat salilla tai pururadalla vai onko ihan sama missä vetimissä muut urheilevat?

DSC_1892.jpg

DSC_1878 copy.jpg

DSC_1953.jpg

DSC_1896 copy.jpg

Outfit – Puma

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit (24)
  1. Olen itse ihmetellyt samaa asiaa! Kerran salilla yhdellä naisella oli yläosana treenirintsikat, kun jonotimme Combat-tunnille. Tämä sai jonottajissa aikaan ihmeellistä paheksuntaa ja muutamat ihmiset alkoivat kuiskia aiheesta toisilleen. Itseäni lähinnä nauratti tilanne ja onneksi myös kyseistä naista hymyilytti, sillä hän varmasti ymmärsi kenestä jonossa olevat kuiskivat.

  2. Itse en pidä paljastavia treenivaatteita ärsyttävinä, mutta joskus mietin joidenkin kohdalla että nyt on mennyt hyvän maun raja rikki. Olen aina ollut itse isokokoinen ja omaan erittäin huonon itsetunnon, enkä siis kehtaisi liian paljastavaa päälleni laittaa koska en halua kulkea julkisilla paikoilla makkarat vilkkuen. Ehkä itselläni huomaan siis iskevän enemmänkin kateuden piikin, koska minäkin haluaisin olla yhtä hyvässä kunnossa, laiha ja esitellä timmiä kroppaani mitä ihanimmissa vaatteissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *