Ei lahjoja

DSC_0057.jpg

Monta vuotta jo olen tuskaillut joulun kanssa. Ennen se oli lempijuhlani, viimevuosina välillä jopa inhokkini. Olen monena vuonna karannut ulkomaille joulun ajaksi, jotta joulustressi ei tavoittaisi minua. 

Rakastan jouluruokia, joulurauhaa ja siitä seurannutta mielenrauhaa, perheen kanssa vietettyä aikaa, glögiä, lautapeleja ja niin edelleen. Mutta yksi asia, joka on alkanut ahdistaa vuosi vuodelta enemmän ovat joululahjat. 

Kun lähes kaikki perheenjäsenet ovat aikuisia, voi myös olettaa että kaikki pystyvät ostamaan ne asiat ja tavarat, joita haluavat. Tavaran kanssa on niin helppoa mennä pieleen ja siitä tulee usein huono mieli niin antajalle kuin saajallekin. 

Jokin siinä on ihan hullunkurista, että pyrkii koko vuoden elämään ostamalla mahdollisimman vähän uutta, ja sitten joulukuussa ostaa koko vuoden edestä vain sen takia että on pakko. 

On toki paljon ihania lahjoja, joita olen saanut ja mielestäni parhaimmat ovatkin niitä, jotka on ostettu ilman sitä pakotetta. Tavara silloin, kun tiedät jonkun haaveilleen juuri siitä yksilöstä, palvelu silloin, kun tiedät ettei toinen raaskisi itse laittaa siihen rahaa, yhdessä vietetty aika silloin kun se on muutenkin jo kortilla, tai lastenhoitoapu, ikkunoiden pesu tai koiravahtina toiminen henkilölle, joka joutuu aina hoitamaan kaiken yksin. 

Olinkin suunnattoman ilahtunut, kun siskopuoleni avasivat keskustelun perheemme facebook-ryhmässä ”mitäs olisitte mieltä jos ei tänä vuonna ostettais joululahjoja?”. Jes, mietin. Päädyimme siihen tulokseen, että ostamme yhteiseksi lahjaksi jonkun pelin, jota voimme pelata jouluna. Yllätyin jopa siitä, kuinka suuri taakka tuntui putoavan harteiltani. 

Tänä vuonna lahjoja on vain muutama, eikä joulustressi ainakaan vielä ole tavoittanut. Odotan todella paljon jo perjantaita, jolloin menemme poikaystävän perheen luoksi viettämään joulua. Saunomista, rentoa yhdessäoloa ja ruokaa. Mitäpä muuta sitä kaipaisikaan!

Tässä vielä muutama aineeton lahjavinkki, jos ei halua täysin ilman lahjoja joulua viettää. 

Spotify-tunnukset

Netflix-tilaus

BookBeat-äänikirjojen kuukausitilaus

Leffaliput

Lahjakortti johonkin hyvään ravintolaan

Hemmotteluhoito/Hieronta/vastaava

Yhteinen viikonloppureissu Suomen sisällä johonkin uuteen kaupunkiin

Teatteriliput tai keikkaliput

DSC_0028.jpgDSC_0069.jpg

DSC_0029.jpg

DSC_0039.jpg

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit (3)
  1. Olin ottamassa vastaan lahjoja Nuorkauppakamarien järjestämässä Joulupuu-keräyksessä, ja eräät kaverukset toivat sinne pusseittain lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. He kertoivat, kuinka heidän kaveripiirissään on tapana ostaa toistensa sijaan lahjat 0-17 -vuotiaille lapsille, kokoontua yhteen viettämään pikkujouluja jonne jokainen tuo lahjansa ja tuoda ne sitten keräykseen ilahduttamaan jonkun toisen joulua. Kuinka hieno ajatus! Tämän voisi hyvin toteuttaa myös perheen kesken.

  2. Hei mahtavaa, oon niin innoissani tästä postauksesta! Luen aika hemmetin monia blogeja, ja en tiedä onko sattumaa että kaikissa on joulun alla aiheeseen liittyvät postaukset lahjavinkeistä, joissa poikkeuksetta kaikki on MATERIAA!? Niin raikas tämä postaus tähän väliin, koska oon kerta toisensa jälkeen pettynyt näihin postauksiin. Tietty ymmärrän, että varmaankin monet tekevät yhteistyötä ja sillä suosittelevat materiaa, minkä puolesta muutenkin siis liputtavat. Jostain syystä se kuitenkin särähtää omaan korvaan ja ihmettelen vain monttu auki kun materia on niin monen mielestä paras joululahja. Kaikki pitävät omista asioista, mutta tämä on valehtelematta eka postaus missä ei suositella vaatteita, koruja ja muuta mukavaa, kiitos Elisa! Omasta mielestä juurikin se yhteinen aika ja kokemukset (matkat!!!) ovat sitä parasta lahjaa ja pettyisin pahemman kerran jos saisin poikaystävältä vaikkapa 300 euron kellon 😀

    1. Mahtavaa! 😀 Ihana kun innostuit näin tästä. Kiitos kommentista ja ihanaa joulun odotusta! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *