Elämännälästä ja unelmista

Vilma kirjoitti jonkin aikaa sitten unelmista ja tavoitteista tekstin, johon samaistuin paljon. Hän kertoi, että unelmat ja tavoitteet ovat ne, jotka saavat aamulla sängystä ylös ja tuovat mieltä asioihin. En voisi olla enempää samaa mieltä. Vilman tavoin olen pienestä pitäen rakastanut unelmointia, tavoitteiden asettamista ja unelmakarttojen tekoa. Ne toimivat tietynlaisena elämän energiana kaikessa tekemisessä.

Ja aina välillä sen energian on hukannut. Kun unelmoi suurista asioista ja sellaisista jutuista, minkä ei oikein edes usko toteutuvan, voi olla aika tyhjä olo sitten kun pääseekin tavoitteisiinsa. Jossain vaiheessa suurin unelmani oli kiertää maailmaa poikaystäväni kanssa ja tehdä töitä samalla. Unelma tuntui melkein naurettavalta aluksi, sillä poikaystävälläni ei ollut työtä, jota hän olisi pystynyt tekemään mistä tahansa. Halusimme myös New Yorkiin, missä oli järkyttävän kalliit vuokrat. Olisi ollut helppo tuomita unelma mahdottomaksi, sillä kysymyksiä, joihin meillä ei ollut vastauksia oli valtavasti.

Kun lopulta unelma toteutui, ja pääsimme viettämään arkea reissun päällä, totesin ettei se ollutkaan niin upeaa kuin olin mielessäni kuvitellut. Tällaisissa hetkissä saattaa hiukan lamaantua. Piti keksiä uusi yhtä suuri unelma, mutta mikään ei tuntunut sytyttävän sellaista roihua, kuin aikaisemmat haaveet. Jos ne unelmat ja tavoitteet ovat juuri niitä, mitkä eteenpäin vievät, on raskasta kulkea eteenpäin ilman sellaisia.

Itselleni unelmat ovat myös tietynlaista elämännälkää. Ja kaikki tietävät, miten tympeää on, kun ruokahalunsa menettää. On ihana päästä ruokapöytään silloin, kun kaikki näyttää herkulliselta, eikä malttaisi odottaa ensimmäistä suupalaansa. Kaikki maistuu silloin erityisen herkulliselta. Mutta silloinkin on syötävä, kun on huono olo eikä mikään maistu. Vähän samanlaiselta tuntuu elämä ilman minkäänlaisia unelmia tai tavoitteita itselleni. Se on silloin vain sellaista päivittäisten rutiinien toistamista.

Jälkikäteen ajateltuna, tuo elämännälkä puuttui itseltäni pidemmän aikaa. Sillä polulla millä olin, ei ollut enää sellaisia juttuja, jotka olisivat saaneet minut syttymään tai herättämään sitä nälkää elämään. Ja siksi elämästä tuli vähän sellaista suoriutumista. Nyt tuntuu, että olen taas löytänyt unelmoinnin ihan uudelleen. Ja se näkyy ihan kaikessa. Elämä maistuu hyvältä ja siitä nautiskelee suurella intohimolla.

Jos mietit nyt, ettei elämän tarvitse olla millään tavalla tavoitteellista, voidakseen nauttia siitä, olet ihan oikeassa. Parasta on, jos pystyy olemaan kiitollinen juuri siinä hetkessä ja elämäntilanteessa missä on. Jos olet 100 % tyytyväinen elämääsi, etkä haluaisi yhtään asiaa saavuttaa tai muuttaa, voit olla todella onnellinen.

Jos kuitenkin takaraivossa on joku unelma, jota et ole uskaltanut lähteä tavoittelemaan, listaan nyt muutaman syyn, miksi kannattaisi.

 1. Teet asioita, joita et olisi ikinä kuvitellut tekeväsi. Osa on pelottavia, osa hyvällä tavalla jännittäviä ja osa rankempia kuin olisit osannut kuvitellakaan. Silti kaikki näistä kokemuksista tuo sinua vähän lähemmäs unelmaasi ja muovaavat maailmankuvaasi laajemmaksi.
 2. Sinusta tulee rohkeampi. Mitä suuremman hypyn tuntemattomaan joudut tekemään tavoitellessasi unelmaasi, sen enemmän rohkeutta saat lisää. Seuraavalla kerralla mikään ei tunnu mahdottomalta.
 3. Opit, kuinka paljon sinulla on annettavaa ja mihin kehosi ja mielesi pystyy. Kun kohtaat haasteita ja voitat ne, huomaat olevasi kykeneväinen paljon enempään kuin olit kuvitellutkaan.
 4. Löydät merkityksellisyyden tekemiseesi. Kun tekee töitä unelmansa eteen, ei tarvitse miettiä ”mitä järkeä tässä on?”, vaan tiedät kaiken vievän sinua lähemmäs maalia. Tylsätkin hommat hoituu hymy huulilla, kun mielessä pitää kirkkaana tavoitteen.
 5. Opit joka päivä uusia asioita. Jos suhtautuu intohimolla tekemiseensä, oppimiskäyrä on hurjan jyrkkä. Yhden päivän aikana voi ymmärtää saman verran, kuin monen viikon kestävällä kurssilla koulussa, silloin kun aihe innostaa.
 6. Sinulla on hyvä olo itsesi kanssa. Silloin kun tekee merkityksellisiä asioita, saavuttaa tavoitteita ja kulkee kohti omaa päämääräänsä, on helpompi olla itsensä kanssa.Arvojensa mukainen elämä on tärkeää.
 7. Vaikutat positiivisesti ympärilläsi oleviin ihmisiin.Sen lisäksi, että voit itse paremmin, toimit myös inspiraationa lähipiirillesi ja muille kohtaamillesi ihmisille. Sinun palosi saattaa olla se potku takapuolelle, jota joku toinen kaipaa lähteäkseen tavoittelemaan omaa unelmaansa.
 8. Elämästä tulee nautinnollisempaa.Kun saat oman potentiaalisi valjastettua käyttöösi, alat nähdä myös muissa ihmisissä potentiaalia. Näet haasteiden sijaan mahdollisuuksia ja opit tarttumaan tilanteisiin.
Kommentit (2)
 1. Start Living Your Best Life | Stt Uutiset
  22.4.2020, 13:05

  […] Start Living Your Best Life – Elämännälästä ja unelmista – Start Living Your Best Life. 22.1.2020 elisa lepisto Elämännälästä ja unelmista. 1 Vilma kirjoitti jonkin aikaa sitten unelmista ja tavoitteista tekstin, johon samaistuin paljon. Hän kertoi, että unelmat ja tavoitteet ovat ne, jotka saavat aamulla sängystä ylös ja tuovat mieltä asioihin. En voisi. […]

 2. Digital Genius
  25.2.2020, 06:50

  Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *