ELÄMÄNTAPAMUUTOS

Viime viikkoina on ollut todella vetämätön olo. Se on ajanut aikamoiseen kierteeseen. Olen nimittäin ollut niin väsynyt töistä kotiin tullessa, etten ole enää jaksanut lähteä kauppaan. Se on tarkoittanut sitä, etten ole tehnyt kunnon iltaruokaa vaan tyytynyt leipiin tai johonkin muuhun, mitä kotoota on löytynyt. 

Kun on syönyt liian vähän, kroppa on mennyt säästöliekille ja olo on entistä väsyneempi. Treenaamista ei ole edes harkinnut, sillä kokoajan on ollut ihan nukahtamispisteessä. Nämä luonnollisesti vaikuttavat myös esimerkiksi unenlaatuun. Kun nukkuu, syö ja liikkuu huonosti, ei tarvitse ihmetellä, miksi on nuutunut ja väsynyt olo. 

Jotenkin ei ole silti ollut energiaa tehdä tälle asialle mitään. Vaikka se kuulostaakin ihan hullunkuriselta. Ei ole vain yksinkertaisesti kiinnostanut. 

Viime viikolla kuitenkin juttelin aiheesta Kiran kanssa ja ihmettelin, miten energiseltä hän vaikuttaa. Hän kävi pressimatkalla salilla ennen illallista ja aamulla tekemässä Hiit-treenin ennen aamiaista. Itse makasin nämä ajat hotellihuoneessa peitto korviin vedettynä ja yritin latailla akkuja. 

Aamiaisella päätin kuitenkin, että nyt riittää. En haluaisi olla enää tällainen vässykkä, vaan nyt olisi aika ottaa itseään reippaasti niskasta kiinni. Laitoin siltä istumalta viestiä parhaalle ystävälleni ja ilmoitin, että nyt muuten alkaa treenit. Tarvitsin jonkun rikoskumppanin tähän projektiin, kenelle voi laittaa viestejä suoritusten jälkeen ja tsemppailla puolin ja toisin. 

Latasimme nyt Kayla Itsinesin bikini body guide-kirjat ja treenit on nyt aloitettu. Ensimmäisen treenin jäljiltä olin ihan varma että jalkalihaksieni tilalla on vain ilmaa. Miten rankalta voi tuntua kyykyt ilman painoa?! Treenin jälkeen olo oli kaikkea muuta kuin energinen ja iloinen. Olin niin huonovointinen, että makasin vain olohuoneen lattialla ja manasin huonoa kuntoani. 

Tiedän, ettei tämä tule olemaan näin vaikeata jatkossa, joten nyt pitää vain jaksaa kärsiä nämä ensimmäiset viikot. Onko muita, ketkä ovat aloittaneet jonkunlaista elämänmuutosta tai haluaisi? Täältä nimittäin saa vertaistukea. Alku on kaikkea muuta kuin mukavaa, mutta eikös se niin ole että elämässä pitää välillä tehdä vähän jotain ikäviä asioita jos haluaa jotain saavuttaa? 

Picture: Sara Vanninen

Kommentit

SHaidi (Ei varmistettu)

Täällä alkanut myös elämänmuutos energisempään ja positiivisempaa arkea kohden! Hidasta ja pitkää lenkkiä hölkäten, kunnon aamupala ja paljon hedelmiä ja vihanneksia. Tästä se lähtee!

Elisa Lepistö

Oiii, kuulostaa todella hyvältä! :) Perästä tullaan :D Hitaasti mutta varmasti!

iidis
Varpain jaloin

Mun syksy on ollut yhtä tahmeata rämpimistä flussassa kärvistellen ja pienen korvatulehduspotilaan kanssa öitä valvoen. Liikkuminen ei ole jatkuvan sairastelun takia ollut mahdollista. Nyt, kun viimein olen terve, murtui varvas tanssitunnilla. Ja taas on edessä kuukausi ilman liikuntaa. Tämän viikon on kävely ja seisominenkin kielletty. Päätin siis panostaa ravinnon latuun ja jättää sokerin pois. Odotan vain sitä, että varpaani kestäisi taas liikkumista!

Elisa Lepistö

Voi itku! Tosi kurjaa :( ihanaa kun jaksat kuitenkin suhtautua tähän positiivisesti. Ravinnolla tosiaan on hurjan paljon merkitystä. Tsemppiä parantumiseen <3

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Mulla oli just samanlainen tila viime viikolla, nukuin ja söin pari päivää miten sattuu ja huomasin että kroppa meni ihan sekaisin ja vointi sen myötä. Kolmantena päivänä kävin pienellä lenkillä ja siitä se taas lähti - normaali ja pirteä olo, mieli ja kroppa molemmat virkeänä! 

Oon sitä mieltä että joskus saa ja on lupa tehdä ns. petollisia asioita kropalle, sillä oma kroppa ja mieli (ainakin kohdallani) tietää etukäteen ettei kauaa jaksa epänormaalia käytöstä palautuen takaisin normaaliksi. 

 

Rakkautta ja pirteää joulunodotusta! xx

Elisa Lepistö

Mun kroppa ei ole niin viisas :D tai ainakin välillä siinä kestää tosi kauan, että tajuaa kuinka huonosti voi. Ja syyt on yleensä aika selkeitä. 

Mutta ihanan inspiroivaa, että se pirteys tosiaan tulee takaisin kun jaksaa vain muutaman kerran kiskoa itsensä urheilun pariin!

toinen_bbg (Ei varmistettu)

Kuulostaa tutulta.. Kuukausi takaperin oli herkutteluviikonloppu ja siitä seurasi kauhean paha ja vetämätön olo. Herkutteluni ei siis rajoitu vain viikonloppuihin, joten taisi tulla joku raja täyteen kropassa! Kaivoin BBG:n ohjeet esille ja aloitin ohjelman. Treeneissä viikko 4 menossa ja ruokavaliota olen hieman muokannut ohjeiden mukaan. Yksinkertaiset liikkeet ja nopea treeni motivoi treenaamaan, eikä treenejä tule herkästi jätettyä väliin. Pohjakuntoni tällaisiin treeneihin on varmasti huomattavasti heikompi kuin sinulla, mutta hengissä on selvitty! Ensimmäisen viikon jälkeen huomasi jo paljon edistystä ja paras tähän mennessä on ollut viikko 3, jolloin huomasi liikkeiden sujuvan paljon keveämmin kuin viikolla 1 :).
Tsemppiä treeneihin!

Elisa Lepistö

Oooh! Ihanan kannustavaa :) Ja siis mulla on TOSI huono kunto tällä hetkellä :D Mutta odotan että se nousee tästä ihan kohisten! Ihanaa että en ole ainut. Ja tsemppiä sinne myös! 

ElinaO
Elina O.

Moi! Nyt oli pakko tulla kommentoimaan kun olen ollut niin samassa veneessä ja Kaylan BBG:n viikko kolme jo menossa! Ensimmäinen viikko oli ihan kamala, mutta sitten lähti kulkemaan ja olo on nyt mitä mahtavin. Olen ennenkin tehnyt Kaylaa ja se on kyllä supertehokas ja tuloksia tulee nopeasti. Tsemppiä alkuun ja onneksi tuli tää lumi nyt valaisemaan!

Elisa Lepistö

Ihanaa!! Odottelen jo mielessäni viikkoa kolme! Mutta tosiaan, pitää vaan tämä alku kärsiä niin alkaa sujua. Tää lumi on kyllä ihan mahtavaa, varsinkin tänään kun on näin aurinkoinen päivä. Ihan eri maailma eiliseen verrattuna :)

Erica K (Ei varmistettu) http://ericakarppinen.blogspot.fi

Tuossa huomaat kyllä muutoksen tosi nopeasti, tsemppiä! :))

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka! Jotenkin tosi huojentavaa lukea, että sullakin toi BBG lähti vähän tahmeasti käyntiin, jotenkin aina oon aatellut sun ja muiden hyvinvointibloggaajien olevan ihan ylikuntosia :D Mä oon nyt viikolla 8 ja vitsi toi on kyllä niin kiva ohjelma! Tehokas ja nopeesti ohi! :D Ja niin isot plussat siitä ettei tarvii salikorttia vaan voi tehdä ihan vaan himassa :) Tsempit treeneihin!!

Kommentoi