Epärealistinen kuva bloggaajista

fake0.jpg

Jonkin aikaa on ollut pinnalla blogimaailman tietynlainen kiilloiteltu kuva elämästä ja arjesta yleensä. Sosiaalinen media mahdollistaa kenelle tahansa sen, että jaat elämästäsi juuri sen pienen viipaleen, jonka haluat muiden sinusta tietävän. Kaikki meistä, joilla on Instagram tai Facebook, syyllistymme tähän vaikka se ei olisi tarkoituksellista. Tuntuu, että nykyään ihmisillä on kuitenkin sen verran medialukutaitoa, että he ymmärtävät suuren osan jäävän piiloon.

Vai ymmärtävätkö?

Huomaan nimittäin itsekin syyllistyneen tekemään oletuksia pelkän sosiaalisen median luoman kuvan takia. Olen joskus ajatellut, ettei Sara varmasti juo koskaan lasia viiniä vaan nauttii mielummin jonkun terveellisen vihreän smoothien. Alexan kotona on luultavasti aina siistiä, ja siellä ei röhnötetä milloinkaan likaisissa kollareissa sohvalla. Julian jokainen ruoka-annos on kuin suoraan jostain huippuravintolasta ja ne on aina kauniisti aseteltu tarjoille. Ja kaikkien bloggaajien kotona on aina siistiä, kukkia maljakossa, eikä sellainen arkinen kaaos jostain syystä vain tavoita heitä. Vaikka olen itsekin bloggaaja ja tiedän ettei nämä kliseet varmasti pidä paikkaansa, alitajuisesti silti luo jonkun epärealistisen kuvan henkilöistä somen kautta. 

Joku joskus sanoi että ”sä Elisa onnistut aina kaikissa kuvissa”, ja naurahdin että en kyllä tosiaankaan onnistu, että mistä ihmeestä hän on saanut tällaista päähänsä. No tietysti siitä, että saatan ottaa kymmenen epäonnistunutta itsestäni ja se yksi mikä onnistuu, päätyy blogiin. Sen takia tänään olisi vuorossa tällainen ”tältä se olisi voinut näyttää”-postaus. Ensin realistinen versio päivän kuvauksista (näitä on aina muistikorttti täynnä) ja sen jälkeen kuvat jotka sieltä seasta valikoituisi postaukseen. Jos joskus ihmettelette, miksi tukka on usein edessä tai olen selkä kameraan kääntyneenä, voi syynä olla tällainen naamapäivä. 

Olisi muuten todella mielenkiintoista kuulla, millainen mielikuva teillä on minusta blogini perusteella? Joskus vauva-palstalla oli ketju jossa ihmiset imitoivat bloggaajien kirjoitustyyliä ja muiden piti arvata, kuka bloggaaja on kyseessä. Silloin räkätin ainakin ääneen ja tunnistin itseni kirjoituksesta. Sen mukaan tosin söin vain avokadoa, tein ihan hulluja treenejä ja join punaviiniä. 

 

I think we all create an image of ourselves in the social media, even if we aren’t thinking that we would. We share only the little part, that we want others to know about. It hit me when someone said, that ”you always look great in every photo that anyone takes from you” and I laughed, because it’s not true. Most of the time my face looks super weird and funny or I have a terrible posture or something. Sometimes we have to take 100 photos, to get 4 good ones. Here ae some of my normal photo faces, and then the pictures that I would’ve chosen for a blog post. So, now you see what I actually look like 😀

fake copy.jpg

fake1.jpg

fake3.jpg

fake2 copy.jpg

fake4.jpg

Ja alla olevat olisivat olleet ne, jotka päätyvät postaukseen. 

And here’s the ones that I would’ve used in the post.

fake7.jpg

fake8.jpg

 

puheenaiheet hopsoa
Kommentit (17)
  1. Vaikka onkin vanha postaus mutta luin sen vasta eilen illalla ja oli pakko tulla takaisin vielä kommentoimaan. Pidän blogistasi nimenomaan siksi että koen sen olevan vähän erilainen, ”massasta” erottuva. Jotenkin itse kyllästyn kun näen samoja vaatteita, laukkuja, smoothieita ja tulppaani asetelmia monessa blogissa. Jotenkin se ei vaan tuo minulle mitään uutta. Niistä huippubloggajista on tullut niin massatuotteita, vaikka niitä onkin kiva seurata aina silloin tällöin. Mutta vähän samanlailla koen, miten selitit että itse kyllästyt Instassa samanlaisiin editorial kuviin, niin sama pätee mulla myös blogeihin. Tykkään sun blogista koska persoonallisuutesi paistaa jotenkin luonnollisesti läpi joten tuntuu kun lukisi jonkun hyvän ystävän mietteitä 🙂 Jotenkin sulla on vaan oma tyyli! 🙂

  2. sallalainen
    31.3.2016, 09:17

    Hei Elisa! En ole varmaan koskaan kommentoinut, mutta luen sillon tällöin blogiasi ja nyt on kyllä oivallinen hetki kiittää. Olen saanut sinusta todella positiivisen ja elämänmyönteisen kuvan. Vaikutat itsevarmalta ja vahvalta naiselta, joka ei pelkää tehdä unelmistaan totta. Eilen illalla nukkumaan käydessä pohdin sitä tekemääsi unelmakarttaa tai mikä nyt olisi sopiva sana. Mietin että minun tulisi askarrella samanlainen. Olet rehellisesti sanottuna inspiraation lähde. En voi liian usein lukea blogiasi, mutta toinen teksti joka on pyörinyt viime päivinä päässäni, oli tämä ”minä olen surullinen” vs ”minulla on surullinen olo”. Olet hyvin viisas nainen. Sanoin etten voi lukea blogia liian usein, koska sulateltavia ajatuksia herää joka kerta. Kuten sanoit somessa voi antaa millaisen kuvan tahtoo. Sinusta saa tehokkaan ja onnellisen kuvan. Olet niin rohkea ja aito. Oma mieleni taistelee tällä hetkellä synkkyyttä vastaan, mutta jahka paranen ja jaksan taas, haluan ottaa sinusta mallia. Kiitos!

    1. Aivan ihanasti sanottu! Kiitos hurjan paljon! Tulen niin onnelliseksi kun kuulen, että tekstini saavat lukijat ajattelemaan jotain vähän syvemmin. Tee ihmeessä aarrekartta! Se on ihan käsittämättömän tehokas 🙂 Ja ihana kuulla että saat inspiraatiota täältä, vaikka mieli taisteleekin synkkyyttä vastaan <3 ihanaa kevään jatkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *