Intuitio sammuu järjen äänellä

orange.jpg

Intuitio on kummallinen asia. Sitä kun ei oikein voi järjellä selittää. Välillä vain tulee sellainen fiilis, että jotain pitäisi tehdä. Se voi olla joku ihan kummallinenkin juttu. Tunne siitä, että pitäisi hypätä bussista pari pysäkkiä aikaisemmin pois, alkaa jutella jollekin tietylle ihmiselle tai istua johonkin erityiseen paikkaan. Pyrinkin nykyään tarttumaan näihin ennakkoaavistuksiin heti ja melko ennakkoluulottomasti. Ikinä ei tiedä, mitä siitä seuraa, kun kuuntelee intuitiotaan. Jos aikaa menee liikaa, ehtii järki yleensä sammuttamaan intuition äänen ja ikkuna sen suhteen ikään kuin sulkeutuu. 

Kirjoitin jonkin aikaa sitten YESMAN- päivästäni, joka sivusi vähän samaa aihetta. Välillä on hyvä vaimentaa hiukan sitä rationaalista mieltä, sillä ei se tiedä loppujen lopuksi aina parhaita ratkaisuja. Kun otin itseni pois ohjaksista päiväksi, päädyin viettämään paljon tapahtumarikkaamman päivän, kuin olisin itse osannut suunnitella. Usein parhaat jutut, jota meille sattuu, on juurikin sellaisia joita emme olisi edes osanneet itse junailla. Ne ikään kuin vain ”tupsahtavat elämäämme”. Jos analysoi jokaista fiilistään liian pitkälle ja kyseenalaistaa jokaisen niiden pohjalta tekemänsä päätöksen, voi jäädä paljosta mukavasta paitsi.

En tietenkään kannata olemaan täysin tuuliviiri ja seuraamaan jokaista haaleaakin ”fiilistä”, mutta jos teet päätökset aina järjen äänellä, voi olla ihan mielenkiintoista kokeilla välillä toista tapaa. Rakastan kuulla ihmisten tarinoita siitä, miten joskus intuitiota kuuntelemalla on tapahtunut ihan mielettömiä juttuja. Jos teillä on tällaisia esimerkkejä, kertokaa kommenttiboksissa!

Sometimes it’s better to follow your intuition than to try to rationalize everything. Often the best things that happens to us, are the kind that we wouldn’t have thought by our selves. If you try to over analyze every hunch you have, it’s possible that you will miss a lot of great things. You’ll never know where you’ll end up, if you listen to your intuition! 

DSC_7182.jpg

DSC_7221.jpg

DSC_7199.jpg

orange1.jpgDSC_7200.jpg

 Pictures: Annika O.

Kommentit (5)
  1. Hei ihana Elisa! Mä oon tällä hetkellä pidemmällä reissulla, ilman mitään suunnitelmia. Joten oikeestaan ihan kaikki päätökset menee ihan vaan intiution pohjalta. Ja oon huomannu, et se on kyllä ihan parasta. Päätökset ei oo ollu niitä ”järkevimpiä”, mut ehdottomasti oikeita! Ja oon aivan samaa mieltä, et järkiääni sammuttaa intiution ääneen. Tietysti on paljon helpompaa seurata intiutiota, kun ei oo mitään velvollisuuksia ja voi oikeesti tehdä mitä vaan ja mennä minne vaan intiutio ohjaa. Tutustuu myös niihin ”oikeesti hyviin tyyppeihin”, kun luottaa intiutioonsa. Ihanaa viikonloppua sulle!

  2. Me mentiin mun poikaystävän kanssa asuntonäyttöön, siellä oli siis monta asuntonäyttöä samassa rapussa ja viereisessä rapussa sinä päivänä. Toisessa rapussa oli hieman kalliimpia asuntoja kuin tässä ensimmäisessä (muttei mitenkään överikalliita siis), ja ekan rapun jälkeen (ja aika tylsien asuntojen) päätettiin vielä kiertää se toinenkin ”kun kerta tänne asti ollaan tultu”. Noh, siinä sitten astuttiin ekaan kämppään sisään ja mä tokaisin ovella että ”tää se on, tää me otetaan !”, ihan tolleen ekan fiiliksen mukaan. Nyt sitten ollaan onnelliset vuokralaiset siinä asunnossa, enkä oo hetkeäkään katunut. 😀 Lisäksi monet ikimuistoisimmat tapahtumat on juurikin noita intuitiivisia päätöksiä olleet.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *