Kauneudesta

Kaupallinen yhteistyö: Lumene

Muistan jo pienenä kuulleeni ylistystä suomalaisten naisten kauneudesta ja silloin en oikein tajunnut, mikä on homman nimi. Itse hullaannuin matkoilla kreikkalaisten naisten paksuista hiuksista, pitkistä ripsistä ja tummista piirteistä. Suomalainen kauneus näytti silloin omaan silmääni jotenkin turhan vaatimattomalta.

Mitä enemmän olen matkustanut, sitä paremmin olen alkanut tajuta, mistä suomalaisen kauneuden ylistys on peräisin. Vaalea iho, siniset silmät, luonnonvaaleat hiukset ja korkeat poskipäät ovat todella uniikit maailmalla. Jopa Jenkeissä ihmiset halusivat tulla kokeilemaan hentoja hiuksiani ja ihastelivat luonnonvaaleaa tukkaa.  

Olemme täällä niin tottuneita näihin piirteisiin, ettemme välttämättä osaa olla ylpeitä niistä. Sama vaatimattomuus minulla on ollut luontoamme kohtaan. Järvet, koivut, kesän valkeat yöt ja talven lumiset maisemat ovat olleet niin tuttuja näkyjä, ettei niiden kauneutta ole osannut samalla tavalla arvostaa kun reissatessa nähtyjä turkooseja vesiä, palmupuita ja vuorenhuippuja. 

Luonnon kauneudessa on jotain samaa eleganssia kuin suomalaisten kauneudessakin. Se on pröystäilemätöntä, rauhallista ja tyylikästä. 

Lumene on tehnyt mielestäni todella onnistuneen brändiuudistuksen. Siihen liittyy myös Invisible Illumination meikkisarja, jonka tuotteet nousivat heti oman meikkipussini kärkituotteiksi. Siihen kuuluu pipettimäiset purkit nestemäisiä aineita, joilla on ihania nimiä, kuten sävyseerumi, sekä hehku- ja poskipunapisarat. Niiden jäljiltä iho on todella hehkuva ja kuulas. Varsinkin Nordic Light Illumination valopisarat luovat ihan mielettömän säihkeen poskipäille. Näiden lisäksi on myös peite- ja huulivoide neutraaleilla sävyillä. 

Lumenen brändifilosofiaan kuuluu aitous, jota mietin paljon kampanjan tiimoilta. Usein puhutaan aitoudesta ja epäaitoudesta juuri ehostuksen näkökulmasta. Hiusten värjäys, suihkurusketukset ja ripsienpidennykset ovat klassisia epäaitouden mittareita monille. Vierastan hiukan itse tätä ajattelutapaa.

Koen itse aitouden olevan jotain muuta kuin ulkokuorta. Se on pidättelemätöntä naurunremakkaa, suoraan puhumista, mielipiteidensä ilmaisua, toisten kuuntelua ja tiukkoja rutistuksia. Sillä ei ole loppujen lopuksi mitään tekemistä ulkokuoren kanssa. 

Ihminen on usein kauneimmillaan sen näköisenä, kuin tuntee itsensä itsevarmaksi. Jollekin se on vahva silmämeikki, toiselle kirkkaanpunaiset huulet ja kolmannelle luonnollinen meikitön naama. 

Nyt haluaisin kuulla teidän mietteitä aiheesta. Kerro tämän postauksen kommenttiosuudessa mitä suomalainen kauneus sinulle merkitsee, ja voit voittaa Lumenen Valo tuotepaketin, jonka arvo on 80 euroa. Se pitää sisällään kirkastavan & silottavan kosteusvoiteen, heleyttävän & kosteuttavan kasvosuihkeen ja kirkastavan & silottavan hyaluronitiivisteen.

Pictures of me: Sara Vanninen

Kommentit

KatjaK (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus luonnollista ja herkkää. Vähemmän on enemmän.

aakk (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on mun mielestä aikalailla sitä, mitä oot saanut noihin luontokuviin ikuistettua. Tietynlaista vaatimattomuutta. Asia, mikä äkkiseltään näyttää vähän rumaltakin saattaa olla todella mielenkiintoista, uniikkia, herkkää ja kaunista. Suomalainen kauneus on arkipäiväistä, aitoa ja luonnollista.

anna s. (Ei varmistettu)

Herkkää ja hempeää :)

Kynis (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on aitoa, persoonallista, vaatimatonta tai räväkkää, joka ei kuitenkaan tee itsestään liian suurta numeroa.

Sanna T (Ei varmistettu)

Ulkomailla asuneena ja paljon reissanneena pidän suomalaista kauneutta vaatimattomana ja rehellisenä. Osaamme nauraa omalla kustannuksellamme, emmekä ota kaikkea niin vakavasti. Koko maailma ei pyöri ulkonäön ympärillä, mutta muiden kehuessa osaamme hymyillä ja kiittää kauniista sanoista.

Mielestäni suomalainen kauneus on luonnonkauneutta parhaimmillaan, vähän niin kuin kesäiset järvimaisemat tai yötön keskikesä.

Podin nuorempana hirveitä ulkonäköpaineita, mutta onneksi vanhemmiten olen viisastunut ja osaan aivan eri lailla arvostaa omia lähes näkymättömiä kulmiani ja kalmankalpeaa ihoani.

Pilkku (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on välillä turhankin vaatimatonta, ei osata oikein kunnolla ottaa esimerkiksi kehuja vastaan ja vähätellään itseään. Kun tajuaa tämän ja uskaltaa olla rohkeasti juuri se kuka oikeasti on, se on kaunista. Kauneus lähtee sisältä päin :)

Ade123 (Ei varmistettu)

Omasta mielestä suomalainen kauneus on hiukan sellaista huolimattoman tyylikästä. Ei aina olla niin vimpan päälle laitetun näköisiä mitä jenkki kaunottaret, joka juuri tekee sen persoonallisen ilmeen. Minusta se ei ole kaunista jos jokainen näyttää samaan muottiin laitetulta, suomessa meillä on aika uniikki luonto ja naisilla juuri esimerkiksi luonnollinen vaalea tukka ja iho. Tosi vaikea pukea ajatuksia sanoiksi, mutta tuo nyt vastaa jotain sinne päin.

saanu (Ei varmistettu)

Vaaleat hiukset, kirkkaat silmät, puhtaat ja sirot kasvonpiirteet ovat ulkoisia, suomalaisia kauneustekijöitä. Vielä kauniimman ihmisestä tekee rehellisyys ja aitous, joka kansainvälisesti tarkasteluna on yllättävän harvinaista. Välillä jopa kömpelöltä vaikuttava ujous tuo esiin usein ihmisen todellisen persoonan ja rosoja, mikä on kauneutta aidoimmillaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on jotain luonnollista, joka sopii henkilöön kuin se olisi tarkoitettu niin, oli kyseessä sitten tummempi smokey eye tai meikitön, pakkasenpurema naama. Siinä on jotain rehellistä, suoraa ja konstailematonta.

Iidaaa (Ei varmistettu)

Mielstäni suomalainen kauneus on herkkää ja hempeää. En tiedä miksi mutta mieletäni Sara Vanninen tulee mieleeni aina kuin mietin suomalaista kauneutta. :-)

Rosar (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on kaiken väristä ja muotoista, luonnollista ja monimuotoista.

hilkka (Ei varmistettu)

Luonnollista ja puhdasta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Minullekin suomalainen kauneus merkitsee luonnollisuutta ja saunanraikkautta! :)

rosita11 (Ei varmistettu)

Mielestäni suomalaisessa kauneudessa yhdistyy skandinaavinen särmikkyys ja luonnonlapsimaisuus mitä ihanimmalla tavalla :)

AnotherTaru (Ei varmistettu) http://blog.anotherstory.fi/

Juurikin mitä ollaan jo sanottu; hempeää, herkkää ja luonnollista. Komppailen myös tuota, ettei oikein kehuja osata ottaa vastaan. Tässä juuri tänään kehuin erään rouvan ihanan värisiä hiuksia ja hän punastui selkeästi ja mumisi jotain kiitoksen tapaista eikä katsonut kertaakaan silmiin. Me ollaan niin kauheen vaatimattomia! Mun mielestä jos haluaa panostaa omaan ulkonäköönsä, täytyy osata ottaa kehukin vastaan! Muistathan säkin kehua itseäsi peilin edessä, Elisa? Sä olet hienosti saanut näihin kuviin ympättyä sen, mitä suomalainen kauneus merkitsee. Herkkää ja luonnollista. Säkin olet niin kovin kaunis!

RoosaK (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on mun mielestä sitä, että oppii hyväksymään itsensä sellaisena kuin on
ja kaikkein kauneinta kauneudessa on hymy!

Jenku (Ei varmistettu)

Mielestäni suomalainen kauneus on omalla tavalla tietynlaista vaatimattomuutta ja luonnollisuutta. Itse pidän luonnollisesta meikeistä sekä varsinkin vaaleat hiukset sinisine silmineen on kaunista. Toisaalta taas pidän siitä, että Suomessa esimerkiksi juurikin naiset osaavat kyllä tarvittaessa pukeutua sekä meikata juhlatilaisuuksiin laittamalla punaiset huulet sekä kauniit rajaukset. Eli mielestäni suomalaiset osaavat olla sekä luonnollisia (mieleen tulee kesämökkikaudet sekä laskettelurinteet) että kauniin laittetuja tilanteen niin vaatiessa. Monipuolista kansaa siis ettenkö sanoisi :)

SHaidi (Ei varmistettu)

Kauneus on aitoa hymyä, itsevarmuutta ja ylpeyttä omasta ulkonäöstä. Oli se sitten juhliin valmistautumisen jälkeen tai kolmen päivän mökkikoomailun aikana.

judumarkka (Ei varmistettu)

Pieni hymyn kare ja pikkuisen punastuneet posket silloin, kun kuulee kehun. Hieman kiusaantuneet rakkaudentäyteiset halaukset. Luonnollisuus. Kovassa tuulessa sekoittunut tukka ja pakkasen jäljiltä vähän punoittava nenä. Se on kaunista, omalla todella sympaattisella tavallaan. Se on myös tosi suomalaista, olla luonnon armoilla :D

iidaturku (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on mielestäni luonnollisuutta, kuulautta ja raikkautta. Sitä, että saa olla juuri sellainen kuin on. Yksilöllistä. Ei tarvitse mahtua muottiin, jota muu maailma tarjoaa. :)

Emsku1111 (Ei varmistettu)

Saunan jälkeinen ihon hehku. Kirkkaat silmät. Luonnollisuus. Pakkasessa huurtuneet ripset. Hymy.

Tainaelina (Ei varmistettu)

Ymmärsin suomalaisen uniikin kauneuden itsekin vasta ulkomailla ollessani. Vaaleahipiäisenä, ripset ja kulmat melkein olemattoman värisenä, vaaleat silmät... Täällä Suomessa piirteet näyttävät tosi tylsiltä mutta latinomaissa se juuri on eksoottista ja saa kyllä ihailevia katseita osakseen - ja se tuntuu niin oudolta! Mielestäni suomalainen kauneus kumpuaa meidän herkkyydestä ja luonnollisuudesta, sekä salaperäisyydestä, olemmehan mystinen pohjolan kansa ;)

Hemppe (Ei varmistettu) http://mythinghenzu.blogspot.fi

Melestäni suomalainen kauneus merkitsee juurikin sitä luonnollisuutta ja herkkyyttä. Yksilöllisyyttä, aitoutta, hempeyttä. Ihanaa hymyä ja lämpöä. :)

Ultsi (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on puhdasta ja yksinkertaisen kaunista, ujoa mutta silti niin ylvästä. Talven puna poskilla, kesän aurinko hiuksilla. <3

Lauraaa (Ei varmistettu)

Mulle suomalainen kauneus merkitsee luonnollisuutta ja jollain tapaa myös vaatimattomuutta.

Jennann (Ei varmistettu)

Mielestäni suomalaista kauneutta voi kuvailla sanoilla rehellisyys ja luonnollisuus. Heleä iho ja vaaleat piirteet. Vaatimaton, mutta samalla itsevarma olemus.

Ennna (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on myös minun mielestäni vähän niin kuin luontomme. Monipuolista ja herkkää, joka kukoistaa kauniissa eri väreissä ja muodoissa jokasena vuodenaikana. Suomalaiset ovat vahvoja, sinnikkäitä ja aitoja, niin kuin luontomme. Se tekee meistä kauniita, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

Hannnahoo (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on herkkää ja luonnollista, periksiantamattomuutta sekä päättäväisyyttä. Suomalainen kauneus on upeita ulkoisia asioita, mutta kumpuaa myös sisältä kauniina luonteenpiirteinä.

Dora (Ei varmistettu)

Minulle suomalainen kauneus on oma Äiti. Äidin nauru on kauneinta maailmassa. Lisäksi Äidin kyky olla aina tukena elämäntilanteesta riippumatta ja hänen neuvonsa ripauksella suomalaista sisua on myös kaunista. Äidin vaaleat piirteet, rakkaus suomalaiseen metsään, järviveteen ja hänen ikinuoret kasvonsa ovat suomalaista kauneutta.

Anna123 (Ei varmistettu)

En tiedä parempia sanoja kuvailemaan suomalaista kauneutta kuin aitous, luonnollisuus ja raikkaus, sekä sisäisesti että ulkoisesti!

Midgetti (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on luonnollisuus, herkkyys ja raikkaus! :)

Matilde (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus kumpuaa luonnosta. Lumenekin käyttää luonnosta saatavia raaka-aineita. Suomalainen kauneus on ylpeyttä omista juurista, sisäistä hehkua, aitoutta.

emmm (Ei varmistettu)

Luin muidenkin kommentteja, ja monessa luki suomalaisen kauneuden olevan aitoa, luonnollista, rehellistä ja uniikkia. Juuri näin sitä itsekin kuvailisin! Ennen ajattelin sen olevan tylsää, mutta myöhemmin esimerkiksi ulkomaan reissujen myötä olen huomannut sen olevan jotain ainutlaatuista ja upeaa :)

Suomalainen kauneus on mielestäni sitä, että saa vapaasti ja yksilöllisesti olla juuri sitä mitä haluaa ja korostaa (tai olla korostamatta) juuri niitä kauniita puolia itsessään, jotka sen arvoisiksi kokee. Siinä missä yli puoli maailmaa vaalentaa ja valkaisee itseään (mielestäni tarpeettomasti, sillä jokainen ihonväri on kaunis omalla tavallaan), täällä moni pyrkii päinvastaiseen tulokseen kokien itsensä liian "kalpeaksi" ikään kuin se olisi jotenkin negatiivinen määre. Suomalainen kauneus ei tosin mielestäni ole todellakaan pelkästään vaaleutta ja sinisiä silmiä, vaan väriskaala ulottuu monipuolisesti ihan kaikkiin väreihin, onhan meillä neljä vuodenaikaakin! Itsensä arvostus pitäisi olla se kaiken a ja o, kauneus lähtee siitä, kun kokee pitävänsä itsestään.

Pikku-perkele (Ei varmistettu)

Näissä kuvissasi kiteytyy loistavasti suomalainen kauneus: huurteisia pakkas-aamuja, syksyn lehdet, kylmyys ja lämpö käsi kädessä. Itsensä ja muiden hyväksyminen sellaisenaan - sitä se on!

jadelino (Ei varmistettu)

uih saunanjälkeiset puolukansävytteiset posket, hohkaavan ihon vielä hippasen höyrytessä terassilla istuessa - ei sellaista saa muualta kuin suomalaisista juurista :---)

Jjuulia (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on kantajansa näköistä; vapautta toteuttaa itseään parhaaksi kokemallaan tavalla :)

Saana Väliheikki
LAVLI

Olin alkukesästä au pairina Briteissä, en siellä ollessani ajatellut maiseman olevan hirveästi erilainen kuin Suomessa. Siellä oli vain vähemmän metsää, järviä ja paljon enemmän peltoa. Kun palasin Suomeen kesäkuussa, tuntui siltä kuin koko maailma olisi ollut HD ja kaikki värit olivat todella kirkkaita ja virheitä. En ollut ikinä tajunnut miten kaunis ja värikäs maa Suomi on. Lisäksi opin jo parissa kuussa arvostamaan Suomen vuodenaikoja. Vaikka meillä aina valitetaan talven viivyttelystä ja loskista, meillä silti on etuoikeus kokea täydet neljä vuodenaikaa. Se ei ole kaikkialla itsestäänselvyys.

Suomalaisessa ihmisesssä kauneus ja aitous on mielestäni sen oman kauneuden tiedostamista. Enemmänkin se mielentila kuin yksikään ominaisuus tai meikki. Se, tarvitseeko sen kauneuden ja aitouden tunteen tai mielentilan luomiseksi jotakin apukeinoja on jokaisen kohdalla yksilöllistä. Minulla se ainakin vaihtelee päivän mukaan, jonakin päivänä tunnen olevani kaunis ja ulkokuoreni aidosti kuvastavan sisintäni kun sipaisen huuliin kirkkaanpunaista huulipunaa, jonakin päivänä vain hyvin puhdistettu iho riittää. 

Pidin kovasti tekstistäsi ja samastuin siihen kovin. Muutenkin kirjoitat aivan ihanaa blogia ja toivoisin kovasti näkeväni enemmän juttuja Snapchatissa jossa sua seuraan :) Ihanaa tiistaita!

Noora V (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus merkitsee minulle eri luonnon aikoja sekä vapautta olla oma itsensä :)

Onnelii (Ei varmistettu)

Itse yhdistän suomalaisen kauneuden juurikin luonnollisuuteen. Parhaita puoliaan voi korostaa ja heikompia häivyttää, mutta mielestäni kauneinta on kun ihminen ei yritä liikaa muuttaa itseään tai sulautua johonkin tiettyyn muottiin. Omat persoonalliset piirteet tekevät meistä kiinnostavia ja kauniita.

Thh (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus merkitsee mulle vapautta päättää haluaako olla luonnollinen vai enemmän meikattu. Me ollaan luonnokaunista kansaa, jota myös ulkomaalainen mieheni aina ylistää.

Hiltsu (Ei varmistettu)

Kauneus on sitä, että uskaltaa näyttää siltä miltä oikeasti näyttää- ei ala muokkaamaan liikaa itseään, vaan pitää itsestään sellaisena kuin on. Itsevarmuus on kaunista.

eevamariahelena (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus; vaatimattomuuttako...? ehkä sitäkin, mutta minun mielestä kauneus yleensäkkin on sitä että ihminen on ylpeä itsestään ja tyytyväinen omaan vartaloonsa ja ulkomuotoonsa, sitä että uskaltaa käyttää niitä vaatteita joissa tuntee itsensä kauniiksi ja omaksi itsekseen, piittaamatta muiden mielipiteistä. Kauneus on aina katsojan silmissä, meillä kaikilla on erillainen ja omanlainen kauneus maku tai ihanne, toki muotikuvat ovat pullollaan tietyn näköisiä ihmisiä joihin varsinkin nuoret monesti ihastuvat, mutta kun ikää tulee, oma tyyli yleensä löytyy. Sinulla on kiva pohtiva ote muotiin ja kauneuteen. Ja kyllä kävin jo hypistelemässä uutta Lumenea kaupassa, koska kemppari osastolta, ihme ja kumma saa sitä itsetuntoa kun näppylät katoavat peitevoiteen alle :-)

Kaurus (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on vaatimatonta :)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Kauneus tulee sisältä - sisäistä kauneutta, yhtään kaunistelematta. Suomalaisilla se on viileää ja vaaleaa, herkkää ja sisua täynnä!

Laura.a (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus merkitsee minulle juurikin luonnollisuutta, raikkautta, erilaisuutta ja herkkyyttä.

Lottaaj (Ei varmistettu)

Täällä kommenttiboksissa on jo ollut tosi hienoja ajatuksia, ja komppaan kyllä kaikkia niitä, joiden mielestä kauneus tulee sisältä ja koostuu itsevarmuudesta. Ja hymyily ja onnellisuus ja rakkaus tietysti tekee kaikista kauniita, siinä myös suomalaisen kauneuden ydin. Onhan se toki silti sanottava, että stereotypiset suomalaiset ulkoiset piirteet, vaaleus ja hentous ja luonnollisuus, ovat jotain, mitä moisten piirteiden omistajien ei ainakaan kannattaisi väheksyä. :)

Pauliiina (Ei varmistettu)

Muutamalla sanalla tiivistettynä: yksinkertaista, hentoa ja ennen kaikkea aitoa!

LottaN (Ei varmistettu)

Itselleni suomalaisesta kauneudesta tulee mieleen ensimmäisenä raikkaus, ja jollain tapaa myös luonnollisuus. Sellainen freesiys :-)

Emmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy (Ei varmistettu)

Suomalainen kauneus on juurikin tietynlaista rauhallisuuden ja harmonian ympärillä pyörivää monimuotoisuutta, tää Lumenen uusi
setti on aivan mieletön ja kuvaa suomalaista kauneutta niiiin hyvin!

Pages

Kommentoi