Keittiöremontti: ennen ja jälkeen kuvat

Kaupallinen yhteistyö: HTH Keittiöforum

RAKASTAN ennen ja jälkeen kuvia remonteista. Voisin katsella niitä tuntikausia.Nyt kun keittiö on valmis, ajattelin näyttää, minkälainen muutos tässä oikein saatiin aikaan. Se, mitä kuvista on ehkä hankala hahmottaa, on vanhan keittiön malli. Meillä oli nimittäin seinä olohuoneen ja keittiön välissä ja olohuoneen vastaisella seinällä oli jääkaappi sekä pakastin.

Tilasimme keittiömme HTH Keittöforumilta ja he hoitivat myös asennuksen. Tämä oli varmasti koko remontin helpoin osuus, sillä emme juuri joutuneet pohtimaan näitä ratkaisuja, sillä ulkonäölliset toiveet oli jo valmiina mielessä. Oli ihanaa, että sai antaa vetovastuun ammattitaitoiselle ihmiselle ja luottaa siihen että toimitukset, asennukset ja kaikki sujuu ajallaan. Ei tarvinnut lähteä tilailemaan eri paikoista kodinkoneita ja tasoja, vaan sai yhdellä palaverilla hoidettua kaikki.Täältä löytyy toinen postaus keittiöremontin aloittamisesta.

Olimme lopulta niin tyytyväisiä HTH Keittiöforumiin, että kävimme tekemässä vielä lisätilauksen jälkikäteen kylpyhuoneen kalusteisiin, jota emme vain saaneet suunniteltua keskenämme. Oli myös monia sellaisia asioita, joita emme olisi osanneet ottaa huomioon kahdestaan pähkäillessämme. Kuten sitä, että kaasuhellan yläpuolelle pitää jättää tietty tila turvallisuuden takia ennen yläkaappeja.

Valitsimme keittiöön minimalistisen VH-7 malliston. Se on kaunis, aikaa kestävä ja mikä tärkeintä, käytännöllinen. Runkoon on integroitu vedinurat, joten vetimiä ei tarvita.Meillä oli vanhassa keittiössä myös integroitavat kodinkoneet, joissa oli nuppi ja niitä sai kiskoa aina aika voimalla. Nämä ovat olleet iloksemme todella helppoja avata, eikä voimaa tarvitse käyttää.

Yläkaappien pohjaan on integroitu LED-valaisimet, jolloin ne eivät pomppaa silmille avokeittiössä. Ne ovat niin huomaamattomat silloin kun valot eivät ole päällä, että soitin keittiöfirmaan asennuksen jälkeen kysyäkseni, tuleeko valot vasta myöhemmin. En ollut tajunnut, että ne on jo kaapissa.

Kun purimme seinän, avartui olohuone hurjan paljon ja saimme haluamamme avokeittiön. Tästä syystä jouduimme purkamaan vanhat peiliovilliset komerot, joka aluksi harmitti. Teetimme kuitenkin niiden ovista makuuhuoneisiin tuplaovet, joten nyt olen todella tyytyväinen tähän ratkaisuun.

Aiemmassa keittiössä oli pieni tiskikone, jonka halusimme vaihtaa isoon ja integroituun malliin. Kaasuhella ja uuni olivat niin uudet, että ne saivat jäädä. Meille tuli säilitystilan takia koko matkalle yläkaappeja ja kaasuhellan päälle liesituuletin. Mikron halusimme pois näkyvistä. 

Vanhojen komerojen tilalle tuli täyspitkä jääkaappi ja pakastin, sekä Temptechin viinikaappi jonka päälle tuli aamiais- & drinkkikaappi.

Kaasuhellan takia yläkaapit piti tosiaan laittaa hiukan ylemmäs kuin normaalisti. Aluksi olin tästä hiukan harmissani, sillä olen lyhyt ja pelkäsin, etten yletä ylimmille hyllyille. Nyt olen oikeastaan tykästynyt tähän, sillä työskentelytila on jotenkin paljon väljempi ja ilmavampi. 

Meille tuli välitilaan ja tasoon kumpaankin samaa materiaalia. Se on Tulikiven keraaminen White Lincoln, ja näihin olemme olleet todella tyytyväisiä. Erittäin helppoja pitää puhtaana ja uunista voi iskeä vuoan suoraan tasolle ilman alustaa.  Hana on Tapwellin valkokulta, joka sopii keittiöön ihan täydellisesti.

Näissä allaolevissa kuvissa on lähtötilanne, purun jälkeinen tilanne ja valmis keittiö olohuoneen puolelta kuvattuna.

Ja loppuun vielä tämä suunnitelmakuva, josta lähdettiin liikkeelle. Melko samalta näyttää lopputulos, vai mitä?

koti remontointi
Kommentit (12)
  1. Mua kiinnostaisi nähdä nuo kaappien sisustat kuten aamiaiskaappi ja mikron sijainti. Ja onko ollut toimiva järjestys ja muut huomiot käytännöllisyyden kannalta. 🙂

  2. Upea keittiö!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *