Loppukesän inspiraation liekit

3N3A2165.jpg

Tämä lopuillaan oleva kesä nostaa aina minulla sellaisen erityisen innon ja inspiraation uusiin asioihin. Olen kilpaa aloittamassa uusia harrastuksia, ilmoittautumassa erilaisille kursseille, lukemassa mielenkiintoisista aiheista tuntikaupalla lisää infoa ja kehittelemässä uusia projekteja. Rakastin jo kouluikäisenä tätä aikaa, kun sai ostaa uuden vihon ja päivittää muutamat stabilot ja geelikynät uusiin.

Nappasin nämä kuvat Janitasta Sveitsissä ja muistin taas, kuinka paljon nautin ihmisten kuvaamisesta. Oma kuvausportfolioni käsittää tällä hetkellä lähinnä lapsi-, perhe-, vauva-, kihla- ja hääkuvia. Niitä on ihana kuvata ja se on todella palkitsevaa kuulla, kun joku katsoo omaa kuvaansa haltioituneena eikä meinaa uskoa olevansa siinä itse. Koen, että olen hyvä löytämään kuvattavan edulliset kulmat ja saan nopeasti henkilön rentoutumaan kameran edessä.

Haluaisin kuitenkin haastaa itseäni ja kuvata seuraavaksi jotain ihan muuta. Olen huono edistämään asioita, joita en voi tehdä yksin. Siis sellaisia, joita varten minun pitää pyytää muiden ihmisten apua. Kuitenkin monet asiat ovat sellaisia, mihin ei vain yksin kykene, kuten nyt esimerkiksi tämä kuvausprokkis. Nyt tässä loppukesän inspiraationpuuskassa päätin noudattaa omaa 2 minuutin sääntöäni, ja otin ensimmäisen askeleen tähän suuntaan. 

Sain heti sovittua muutamat kuvaustreffit eri tyyppien kanssa ja innostus sen kuin lisääntyi. Silloin kun innostuu jostain ja saa sellaisen energian päälle, millä jaksaisi puuhata jonkun asian parissa vaikka yötä päivää, kannattaa siihen ehdottomasti tarttua heti. Se alkuinspiraatio on kuin pieni kipinä, johon puhaltamalla voi saada helposti suurenkin roihun aikaan. Mutta vaikka se into olisi kuinka kova, sammuu se liekki jossain vaiheessa yleensä täysin, mikäli ei ole tehnyt sitä pientä ja tärkeää puhallusta sen suuntaan. 

Syksyn alku on muutenkin hyvää aikaa tarttua niihin juttuihin, joita on aina halunnut tehdä, mutta ei ole syystä tai toisesta saanut aikaiseksi. Joten soita se ensimmäinen puhelu, bookkaa se kurssi, käy hakemassa kirjastosta se kirja tai kokeile sitä uutta hiustyyliä, jota olet pohtinut jo ikuisuuden! 

3N3A2186.jpg3N3A2144.jpg

3N3A2192.jpg

Kuvissa: Janita Autio

Kommentit (5)
  1. Aivan uskomattoman kauniita kuvia! Janita on kyllä ihana! <3

  2. Ihanaa kun joku jaksaa innostua syksystä ja kaikista uusista mahdollisuuksista. Itsellä on nyt niin hektinen vaihe menossa, tai no on ollut jo kaksi vuotta, että syksy tuo vaan tullessaan stressiä ja deadlineja. Teen tällä hetkellä töitä ja puurran opintojen loppusuoralla. Opinnäytteen loppuun saattamisen lisäksi on vielä monta muuta tenttiä ja testiä ja itse odotan nyt vaan sitä aikaa kun voi keskittyä vain töihin. Ehkä se kipinä uusiin harrastuksiin tai uuden oppimiseen syntyy sitten taas.

    Mutta tuo on kyllä ihana tunne kun haluaa oppia uutta ja kehittää itseään ja kauhea tekemisen draivi päällä. Sitä odotellessa. 😀

    1. Muistan tuonkin vaiheen just korkeakoulussa kun painoi opparia ja viimeisiä kursseja kasaan. Mutta onneksi toi on pieni hetki elämästä. Ja vaikka nyt tuntuu ihan käsittämättömän rankalta, tuntuu se niiiiin hemmetin hyvältä sitten kun se vihdoin on ohi. Tsemppiä sikana loppurutistukseen!!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *