Mental Health Monday: Ihanat tunteet

DSC_5288.jpg

Oli aivan ihana lukea teidän lempiaistimuksianne tässä postauksessa. Tulin jo pelkästä lukemisesta niin hyvälle tuulelle, että halusin jakaa myös teidän kanssanne näitä ihania fiiliksiä. 

Teitä ilahdutti erilaiset tuoksut: Oma lempihajuvesi, puhdas pyykki, ohikulkevan miehen tuoksu, pionit kukintavaiheessa, kahvipussin aukaisu ensimmäisellä kerralla, leipomon tuoksu ohi kävellessä, luonnon tuoksu sateen jälkeen ja ensimmäisten pakkasaamujen tuoksu, raikas merituuli mikä puhaltaa kasvoihin lenkillä, tuoksukynttilät , saunatuoksut, rasvat ja suihkugeelit.

Tuoksut toivat myös muistoja mieleen:  miltä tuoksui lauantaisin kotona, tai miltä isä tuoksui kun sitä halasi lujaa.

”Yläasteikäisenä tehty reissu perheen kanssa autolla Italiaan kesälomaa viettämään. Mukana oli tietty hajuvesi, jonka otin mukaan. Vaikka nyt pullo tyhjillään onkin, on tuoksu siihen pinttynyt. Sitä nuuhkaisemalla pääsee palaamaan tuohon ihanaan aikaan, kun koko perhe oli vielä yhdessä ja kaikki oli hyvin.”

”Aurinkovoiteen tuoksu tuo heti mieleen rantahiekan, auringon, huolettomat kesäpäivät ja piknikit ystävien kanssa.”

”Aistin myös herkästi minkälaisen tuoksujäljen ihmiset jättävät. Miellyttävältä se tuntuu tietysti rakkaiden ja tärkeiden ihmisten kohdalla. Kukapa ei olisi joskus salaa nuuhkinut esim rakkaansa käytössä ollutta paitaa tai kuinka turvalliselta tuntuukaan painaa päänsä tyynylle, jolla tärkeä ihminen on aiemmin nukkunut ja tyynyyn on jäänyt rakkaan tuoksujälki.”

”Lempituoksu (ja tavallaan kai myös aistimus) on se, kun tulee lentokentältä ulos! Siinä tuoksussa sekottuu kaikki ne odotukset ja fiilikset, uudessä maassa olemisen jännitys. Ihan paras hetki, siinä jotekin herää eloon ja nimenomaan aistii kaiken erityisen hyvin.”

Tuntoaisteista parhaita mielestänne oli: toisen ihmisen kosketuksen tunteminen, selän silittäminen, halaus tai ohimennen koskettaminen välittämisen merkiksi, se kun joku laittaa hiuksia hellävaraisesti, kyljessä kehräävä pehmeä ja lämmin kissa, kumppani toisessa kyljessä ja koira toisessa lämmittämässä kylmänä aamuna, raikas viileä syystuuli, saunan jälkeen vilvoitteleminen kuistilla, höyryävä iho, pehmeiden lakanoiden kosketus iholla, vauvan silkinpehmeän ihon silittäminen, puhtaat viileät lakanat ihoa vasten, silkki tai villa ihoa vasten, kalliolla kävely paljain jaloin, kevään herkkä lämpö, koiran turkki sormien alla ja silkinpehmeiden korvien silittäminen.

Näköaistejanne hivelivät luonnon kauneus, värikäs ruska, lumihiutaleet talvipakkasella, sininen taivas, veden pintaa vasten välkkyvät auringonsäteet, tyttären touhuamisen katselu ja meren tuijottelu mökin rannassa tai paratiisilomalla.

Myös erilaiset äänet miellyttivät: laineiden liplatus, hiljainen sateenropina, lumen narskunta, katkeransuloinen melodia, lapsen nauru, koiran uniäänet ja kaunis musiikki. 

Kiitos kaikille vastauksista ja toivottavasti teillä tuli näistä yhtä hyvä mieli!

Kommentit (2)
  1. Ihana postaus, tätä lukiessa tuli hyvä fiilis ja itsellekkin ihania muistoja mieleen! 🙂

    1. Kiva kuulla! Mullakin tuli ihan sairaan hyvä fiilis kun luin näitä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *